Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Araştırmaya göre Türklerin yüzde 80’i seks hayatından memnun

        HT CUMARTESİ/NAZENİN TOKUŞOĞLU

        Bugün Sevgililer Günü... Sevgilisi olmayanın pek mutlu olmadığı, kimi için hiçbir şey ifade etmeyen, kimi için de daha mutlu bir gece için tam da günü. Biz de Durex için Condom UA’nın gerçekleştirdiği ve Türkiye’de 628 kişiyle online anket yöntemiyle yapılan araştırmadan yola çıktık, Türkiye Pazarlama Direktörü Vishal Kalia ile cinselliği konuştuk...

        ■ Türkler cinsel hayatlarından memnun mu? Yüzde 80’i memnun. Tatmin olmadığını belirtenlerin oranı yüzde 4. Sebep de düzenli seks hayatlarının olmaması.

        ■ Aşka inanıyor muyuz peki? Türklerin yüzde 88’i aşka inanıyor.

        ■ Bu stresli yaşam içerisinde orgazma ulaşma oranları nasıl? Cinsel sağlık ürünlerini kullanmayanların yüzde 76’sı orgazm yaşayamıyor. Kullananların yüzde 30’u ayda 13 kez orgazm yaşayabiliyor. Kadınlarla erkekler arasında yaygın inanışın aksine fark bulunmuyor.

        ■ Araştırmanız Türklerin aşk ve cinsel hayatıyla ilgili neleri ortaya koyuyor? Türklerin yüzde 80’i seks deneyimine oyun katmak istiyor.

        ■ Bölge bölge analizleriniz neler? Batı illerinde yaşayanların cinsel yolla bulaşıcı hastalıklardan korunmak amacıyla prezervatif kullanma oranı, Doğu’da yaşayanlara göre yüzde 50 daha yüksek. Hamileliği önlemek için prezervatif kullanım oranı, Doğu illerinde Batı’ya kıyasla yüzde 22 daha yüksek. Doğu, Batı’ya nazaran evliliğin gerekliliğine daha çok inanıyor. Doğu’da Vishal Kaliayaşayanlar bekâreti yüzde 50 daha çok önemsiyor.

        ■ Hangi mekânlarda, hangi sürelerde sevişmeyi seviyorlar? Araştırmamızı cinsel sağlık ürünü kullananlar ve kullanmayanlar olarak yaptık. Kullananların yüzde 11’i, kullanmayanların yüzde 26’sının özel yer tercihi oluyor, ev, otel, araba gibi kapalı alanlar. Türklerin ortalama sevişme süresi 34 dakika. Sağlık ürünlerini kullananlar ayda 9 kez birliktelik yaşıyor.

        ■ Bu sonuçlar inandırıcı mı, samimi cevaplar veriyorlar mı yoksa olmasını istedikleri cevapları mı veriyorlar? Bu kadar memnunsak ülkede şiddet vakaları yaşanmamalı... Araştırmamızı online platformda yaptığımızdan katılımcıların samimi yanıtlar verdiğine inanıyoruz. Cinsel sağlık ürünlerinin satın alımının yanı sıra, bu konuların konuşulması açısından da online platformlar kişilere rahatlık yaratıyor.

        ■ Bir prezervatif markası olarak “Sevgililer Günü”nde çiftlere neler öneriyorsunuz? Sevgililer Günü hediyemiz aslında bu araştırmamızın sonuçlarından yola çıkıyor. Cinsel hayatlarına oyun katmak isteyen Türk tüketicilere 50 oyun önerisi sunuyoruz. #Aşkın50oyunu başlığıyla paylaştığımız oyunları “Gerçek Aşk, Hayal Ettiğinizden Bile İyidir” inanışından yola çıkarak geliştirdik. Tüketiciler bu oyunları gerçeğe taşımak istiyor. Bu oyunlar akılla vücudu bir araya getiriyor.

        ■ Oyunlar insanların seks hayatı için neden bu kadar önemli? Hayallerin gerçeğe dönüştürülmesi cesaretle birlikte aşkın da bir ifadesi. Yatak odası oyunları çiftleri birbirlerine hiç olmadıkları kadar yakınlaştırıyor. Araştırmamız Türk toplumunun yeni deneyim ve oyunlara açık olduğunu ortaya koyuyor.

        OYUNLARDAN SEÇMELER

        Tıkla ve Bağlan Partnerinizin gözlerinin içine sürekli bakmanız aranızda derin bağlantı yaratır. Birlikte nefes almaya, nefeslerinizi bire bir eşleştirmeye çalışın. Çok kısa bir süre sonra dokunmamak için kendinizi zor tuttuğunuzu göreceksiniz. Sessizliğin Sesi Partnerinize dokunmaya başlamadan önce, ses kesen bir çift kulaklık takmasını sağlayın. Sesin ortadan kalkması, onun dokunuşlarınızı daha güçlü hissetmesini sağlar. Bir sonrakinde de gözlerini bağlayabilirsiniz... İlk Defa İlk defa seviştiğinizi hayal edin. Can atıyorsunuz ama ne yapacağınızı bilmiyorsunuz... Dolayısıyla nazik olmanız ve birbirinize en iyisinin ne olduğunu öğretmeniz gerekiyor... Patron Kim? Patronun her dileğinin yerine getirildiği bir çalışma ortamı hayal edin. İçinizden biri yatakta veya dışında patronun emirlerini yerine getirir. Orgazm ödülü altmış dakika sonra verilir, ertesi gün roller değişir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ