Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Sırma Karasu One Rebuplic grubununbateristi Eddie Fisher’la 30Mayıs’ta Volkswagen Arena’da gerçekleşecek konserlerinden önce konuştu

        HT CUMARTESİ/ SIRMA KARASU

        Geçtiğimiz yıl çıkan “Native”albümü Spotify’da 300 milyonkez dinlenen, albümün hitparçası “Counting Stars”ınvideosu Youtube’da 759 milyontık alan One Rebuplic grubununbateristi Eddie Fisher’la 30Mayıs’ta Volkswagen Arena’da gerçekleşecek konserlerinden önce konuştuk

        One Rebuplic enteresan grup. Henüzinternet üzerinden ünlü olmak yaygındeğilken 2003 yılında Myspace’tenünlü olup albüm satmanın neredeyseimkânsız hale geldiği 2014’te albümleri 1milyon sattı! 12 yıldır beraberliklerinde enufak bir çatırdama olmayan grubun sürekliyükselen başarı grafiğinin sırrı biraz dagrubun solisti; Ryan Tedder. “Yakışıklıyım,üstsüzüm, kızlar peşimde, daha ne olsun?”modeli solistlerden değil Tedder. Grungerockilahı Chris Cornell’den hüzün kraliçesiAdele’e farklı müzik türlerinden insanlarayazdığı şarkılarla Grammy aldı. Tedder’ın hitolan parçalarından bazıları; Jennifer Lopez’den“Do It Well”, Beyonce’den “Halo”, JamesBlunt’tan “Stay The Night” ve Adele’den“Rumor Has It”. Dinleyicinin nabzını tutmak,o nabza göre de şerbet vermek bu olsa gerek!Daha ilk albümlerinde Justin Timberlake’denaşağısına gönül eğmeyen Timbaland’le çalışmaimkânına sahip olan grubun konserleri sadecekendi ülkeleri Amerika’da değil, Avrupa’daçıktığı anda tükeniyor. Öyle ki, haziran ayındaMichael Jackson ve Queen gibi isimlerinefsane konserlerine ev sahipliği yapan Londra,Wembley Arena’da 2 gün üst üste konserverecekler. Beş erkeğin bir araya gelip popülermüzikle “genç kızların rüyasını süslemek”tenfazlasını yapabileceğini kanıtlayan One Republicgrubunun bateristi Eddie Fisher’la 30 Mayıs’taVolkswagen Arena’daki konserleri öncesindeİstanbul, müzik üretim süreçleri ve ilhamaldıkları müzisyenleri konuştuk.

        10 seneyi aşkın bir süredir birlikte müzikyapıyorsunuz. Çoğu grup 1-2 senede dağılırkenOne Republic’te en ufak bir çatırdama yok.Birliğinizi nasıl sağlıyorsunuz?

        Çünkü biz kardeşiz! Kavga ederiz, tartışırızve tabii ki birbirimizi kardeş gibi severiz. Tamanlamıyla aile gibiyiz. Kız arkadaşlarımız veeşlerimiz de yakın arkadaşlar, birlikte vakitgeçirmeyi seviyoruz. Bir “Yoko Ono durumu”yok yani....

        Müzik üretimsüreciniz nasılgelişiyor?

        Besteyaparken veşarkı sözüyazarkenbu “aile gibiolma” durumusayesindehep beraberiz.Hepimizin evindekendi stüdyosuda var tabii. Bir arayagelemediğimiz zamanlarda ev stüdyolarımızdayazıyoruz sonra da bir araya gelip işlerimizibirbirimize dinletiyoruz.

        İstanbul konseriniz için heyecanlımısınız?Belki müzisyen arkadaşlarınızdanTürk seyircisinin coşkusunun methini duymuşsunuzdur?

        İstanbul’a ilk gelişimiz değil aslında. Dahaönce birkaç günlüğüne gelmiş, kültürelzenginliğin tadını çıkarmıştık... Hatta İstanbul’dadövme bile yaptırdık! Nihayet İstanbul’dasahne alacak olmak ve meşhur Türk seyircisinideneyimleyecek olmak bizi inanılmazheyecanlandırıyor!

        Kariyerinize albüm anlaşması olmayanbir “Myspace fenomeni” olarak başladınız.2000’lerin başıydı... Sizce internetten ünlü olmamevzusu şimdilerde değişti mi?

        Kesinlikle daha iyi bir şeye evrildi,özellikle de müzik grupları için. Günümüzteknolojisinin nimetleri sayesinde de evrilmeyeve gelişmeye devam etmeli. Sosyal medyave internet üzerinden yayın yapan müzikservisleri sayesinde müzik gruplarının sesleriniduyurmaları ve kendi hayran kitlelerinioluşturmalarının artık çok daha kolay olmasıbizi mutlu ediyor. Müzikte çeşitlilik ve rekabetiseviyoruz!

        Sizi “boy band”lerden ayıranşey nedir?

        Biz dans etmiyoruz ve oğlan değil erkeğiz!

        Müziğinize ilham veren isimler kimler?

        U2, Radiohead, The Verve, Oasis, Ride, LedZeppelin ve daha bir sürü grup.NEREDE?NE ZAMAN?One Republicgrubu 30 Mayıs’taVolkswagenArena’da konserverecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ