Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 4 bin 600 kişi arasındaki şanslı 450 kişi...

        Noter huzurunda gerçekleştirilen kurayı kazananlar sevinç, kaybedenler üzüntü yaşadı.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        Müdürlükteki kura çekimlerine, köy ve mahallelerine göre aday numarası verilen kişiler, hareketli küre içinden düşen toplardaki numaralarla noter huzurunda seçildiler.

        Maden ocaklarına yatkınlıkları, uzunlukları 2-4 metreyi bulan ve ağırlığı da 35 kilogramı aşan maden direği taşımalarının yanı sıra kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandıklarına bakılarak test edilen adaylar ile yakınları kura çekimini heyecanla izlediler.

        Çok sayıda adayın başka iş kolunda çalışması nedeniyle yakınlarının geldiği kura çekiminde, kazananlara cep telefonuyla tanıdıkları tarafından müjde verildiği görüldü.

        Kuraya 1 yaşındaki bebeğiyle gelen Saniye Arslan, eşinin kaçak kömür ocağında 600 YTL maaşla çalıştığını belirterek, ''İşte olması nedeniyle kura çekimine gelemedi. Riskli olmasına karşın devlet güvencesindeki TTK ocaklarında çalışması geleceğimizi kurtaracak. Umarım, buraya getirdiğim çocuğumuz babasına şans getirir'' dedi.

        Kurayı kazanan Veysel Uzunsel, böbrek rahatsızlığından yaşamını yitiren babasının TTK'den emekli olduğunu, kurada kazanarak işe başlayacağından sevinç yaşadığını söyledi.

        Telefonla Ankara'daki köylüsüne haber veren İbrahim Cebeci de geçimini Ankara'da tarlada çalışarak sürdüren komşusunun şimdi madende kömür kazacağını, telefon ettiğinde kurayı kazandığına inanmakta zorlandığını belirtti.

        Kura çekimini erkeklerin bulunduğu alanın dışında izleyen bazı kadınlar da yakınlarının kurada adının çıkması için dua ettiklerini, ekmek kapıları konumundaki maden ocaklarının kendileri için kurtuluş olacağını söylediler.

        Polis ekiplerinin önlem aldığı müessese müdürlüğünde, ambulans da bekletildi.

        AA

        -YENİ MADENCİLER EĞİTİLECEK-

        TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurayı kazananların sağlık kontrollerinden sonra eğitime tabi tutulacaklarını, çalışmak istemeyen kişilerin yerine de yedek seçilenlerin işe alınacağını söyledi.

        Kura çekimlerinin tamamlanmasının ardından 1500 artı 1500 kişinin ocaklarda istihdam edileceğini anlatan Onur, şöyle konuştu:

        ''Kentte 27 Ekimde başlayan ve 11 Kasıma kadar süren mülakatlarda 35 bin 291 adayın kurumun Beden Gücü Yönetmeliği'ne uygunlukları denendi. Mülakatı kazanan 20 bin 814 kişi arasındaki kura çekimine bugün Üzülmez Müessese Müdürlüğünde başlandı. Kura, 24 Kasımda Karadon Müessese Müdürlüğünde sona erecektir. Yeni işe gireceklerden iyi performans alınırsa kurumun geleceği daha parlak olur. İstihdamın artmasına yönelik çalışmalarımıza da katkı sağlar. Şeffaf şekilde kura çekimlerini tamamlıyoruz. Kimsenin hakkının yenmesi gibi torpil söz konusu değildir.''

        Onur, kurada adı çıkmayanların üzülmemesi gerektiğini, yeni alınacakların performanslarının yüksek olmalarının yanı sıra üretime olumlu katkı sağlamaları durumunda yeni istihdamın gündeme gelebileceğini kaydetti.

        Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit de kura çekimlerinde gözlemci olarak bulunduğunu, mülakatların başlamasından itibaren her aşamanın şaibeye yol açmayacak şekilde yapıldığını bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ