Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Rektörün yatak odasında 1 milyon YTL bulundu

        Alınan bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon kapsamında birçok kişinin ifadesine başvuruyor.

        Operasyon çerçevesinde, SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ve eski dekanı Prof. Dr. İnci Mevlütoğlu'nun da ifadelerine başvuruldu. Daha sonra Özkağnıcı ve Mevlütoğlu, şubeden ayrıldı.

        Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı görmek için eşi Nilsen Okudan şubeye geldi.

        Şüphelilerden bazılarının yer olmaması nedeniyle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanacağı kaydedildi.

        VİLLADA DETAYLI ARAMA

        Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın Meram İlçesi Eğitim Fakültesi Kampusu’nda bulunan ve Rektörlük Lojmanı olarak kullanılan villada detaylı arama yapıldı.

        Villada bazı önemli evrakla birlikte, yatak odasında yüksek miktarda para bulundu. Yatak odasındaki çekmecelerde saklanan ve yarıdan fazlası dolar ve euro olan yaklaşık 1 milyon YTL tutarında paraya, rüşvet parası olduğu iddiasıyla polis el koydu.

        Konya ile birlikte 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmıştı.

        Sağlık kontrolünün ardından hastane çıkışında gazetecilerin yatak odasından çıkan paranın kime ait olduğu sorusu üzerine "Benim kendi param" açıklamasını yaptı. Soruların devamının gelmesi üzerine Rektör Okudan, "Çocuklar sonra konuşacağız. Bakın ben soruların cevaplarını veriyorum. Sonra sizlerle de konuşacağız" dedi. Sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından otobüsüne bindirilen Rektör Süleyman Okudan ile birlikte gözaltında bulunan şüpheliler KOM Şubesi'ne götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ