Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Atatürk Havalimanı'nı sarsan tecavüz iddiası

        Edinilen bilgiye göre, genç kız, ABD'deki annesinin yanına gitmek için 10 gün önce Tunus'tan İstanbul'a geldi. Parası olmadığı ve vize sorunu yaşadığı için uçamayan Tunuslu kız, havalimanında yatıp kalkmaya başladı. Bu sırada Dış Hatlar Terminali'ndeki bir turizm şirketinde çalışan görevli, yardımcı olmak bahanesiyle kızı Avcılar'daki evine götürdüğü, alkol vererek evde 3 gün alıkoyduğu, bu sırada taciz edip tecavüze yeltendiği ileri sürüldü.

        Tekrar havalimanına gelen Sander Ramdhani'ye bu kez de başka bir çalışanın sarkıntılık edip kötü niyet hisleriyle Sultanahmet'te bir otele götürdüğü iddia edildi. Ramdhani'nin havalimanında uçmayı bekleyen Türkmenistan uyruk iki gençle de birlikte olduğu öne sürüldü.

        En son havalimanındaki bir kafede kızın başka bir çalışan tarafından taciz edildiğini gören bir turizmcinin polislere haber vermesi üzerine olay ortaya çıktı.

        Polislerin yardımlarıyla korumaya alınan Ramdhani, yaşadığı zor günleri gözyaşları içinde anlattı. "Annemi görmek istiyorum" diyen Ramdhani, "Annem şu anda New York'ta, ne olur ona ulaşmam iş yardım edin." şeklinde konuştu.

        Tunuslu kıza yardımcı olan Olgun Türkmen isimli turizmci, genç kızın 10 gündür perişan halde mahsur kaldığını belirterek, ''Bizler yardımcı olmaya çalıştık. Ama 24 saat başında bekleyemediğimiz için birileri alıp götürüyor. Biz kendi aramızda para toplayıp Tunus'a göndermek için bilet aldık. Ben ailesini telefonla aradım. Durumları iyi değilmiş.'' dedi.

        Doğan Kurtoğlu isimli başka bir vatandaş da, kızı yalnız gören bazıları yanına yaklaşıp ilgilendiğini gördüğünü ifade ederek, birilerinin kızı havalimanı dışa götürürken gördüğünü söyledi.

        Tunus'ta yaşayan babası ile arası iyi olmadığı için kaçak yollardan Fransa'ya giden annesi Maria'nın yanına gitmek isteyen kız, polisler nezaretinde uçakla ülkesine geri gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ