Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cani anne hastaneye sevk edildi

        Gürpınar’da 11 yaşındaki kızı Beste’yi yastıkla boğarak öldürdükten sonra hap içip intihar girişiminde bulunan 35 yaşındaki Belgin Uğurlu’nun kendisiyle konuşan polislere “Kızımı öldürmüş olabilirim” dediği belirtildi. Yoğun bakımdan çıkan ancak sürekli sayıklayan ve bağıran Uğurlu, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde sevk edildi. Beste Uğurlu ise babasının isteği üzerine 15 yıl önce babasının muavini tarafından öldürülen üvey kardeşleri Merih ve Merve ile anneleri Münevver Uğurlu’nun yanında defnedildi.

        BAŞINDA POLİS BEKLİYOR

        11 yaşındaki kızını öldürdüğü şüphelisi olan ve hayati tehlikeyi atlatan anne Belgin Uğurlu’nun, kendisini bekleyen polislere çelişkili ifadeler verdiği öğrenildi. Uğurlu’nun polislere “Kızım teyzesine yemeğe gitti” ve “Kızımı öldürmüş olabilirim” şeklinde tutarsız sözler söylediği öne sürüldü.

        DEPRESYON HASTASI

        Uğurlu’nun ileri derecede depresyon hastası olduğunu belirten doktor Sibel Gökçek, “Hasta bize yarı ölü bir vaziyette geldi. Solunum sorunu vardı. Aldığı haplar nedeniyle nefes alıp veremiyordu. Birkaç dakikalık gecikme sonu olabilirdi. Solunum cihazına bağladık ve midesini yıkadık. Gözlerini açtı artık aramızda. İçtiği hapları kontrol ettik. Doktor kontrolünde verilmesi gereken ilaçlar olduğunu gördük. Belgin Uğurlu, ileri derecede depresyon hastası. Uzun zamandır da tedavi görüyormuş” dedi. Gökçek, “Böyle bir hastanın kızıyla yalnız kalması uygun mu?” sorusuna ise “Ben bu konuda bir şey diyemem. Cevabım soruşturmayı etkiler” diye cevap verdi.

        BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTANESİ’NE SEVKEDİLDİ

        Kendinde olmadığı anlaşılan Uğurlu, psikolojik tedavi görmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Belgin Uğurlu hastaneden sevk edilirken, yakınları ile gazeteciler arasında gerginlik yaşandı. Ambulansı acil servisin kapısına kadar dayayan yakınları, battaniye ve kabanlarını açıp görüntü alınmasını engellemeye çalıştı. Cinayet şüphelisi olan anne Uğurlu’nun yattığı odanın kapısında bir polis memuru görevlendirildi.

        İYİLEŞİNCE GÖZALTINA ALINACAK

        Polisin olay yerinde bulduğu delillerden sonra olayla ilgili tüm şüpheler anneyi gösterdi. Kapıyı açan çilingir polise verdiği ifadesinde kapının içeriden iki kez kilitli olduğunu ve anahtarın da kapının üzerinde olduğunu söyledi. Anne Belgin Uğurlu’nun dişlerinin ve tırnaklarının arasında kızı Beste’nin saç telleri de bulunurken, yüzündeki çiziklerin de boğuşma izi olduğu belirtildi. Emniyet yetkilileri, Uğurlu’nun birkaç gün tedavisini bekleyeceklerini iyi olması durumunda gözaltına alınıp sorgulanmak için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası Büro Amirliği’ne götürüleceğini ifade ettiler.

        ÜVEY KARDEŞLERİNİN ÜZERİNE DEFNEDİLDİ

        11 yaşındaki Beste Uğurlu’nun cenazesi ise önceki gün Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Avcılar Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, 15 yıl önce babasının muavini tarafından öldürülen üvey kardeşleri Merih ve Merve ile anneleri Münevver Uğurlu’nun Avcılar Merkez Mezarlığı’ndaki mezarlarına defnedildi. Beste’nin aynı mezara defnedilmesini aynı acıyı 15 yıl önce yaşayan baba Erdal Uğurlu’dan geldiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ