Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Yazın sıcak parçalarına yatırım yapmanın tam zamanı. Gardıroplara yaz detoksu yaptırmaya ne dersiniz?

        Esra ÇORUH / HT CUMATESİ

        Bu sene malum havalar yüzünden kışlıkları kaldırmakta biraz zorlandık, ama sonunda yazı yaşamaya başladık. Ceket ve trikolardan arındırmaya başladığınız gardırobunuza, yeni trendlerle birlikte modern parçalar ekleyebilirsiniz. Birkaç takviye ve zamansız yaz parçalarıyla keyifli bir tatil ya da şehir hayatına adapte olabilirsiniz. Yapmanız gereken, hazır yaz indirimi varken yazın sıcak parçalarına yatırım yapmanız. Şimdi gardırobunuza yaz detoksu uygulamanın tam zamanı!

        Mayo

        Her kadının yaz gardırobunda mutlaka bikini vardır, mayolara göre hem daha kullanışlı hem de güneşlenirken daha rahattır. Ancak iki sezondur yükselişine devam eden mayolar, hem kusurları gizlemede çok etkili hem de yeni tasarımlarıyla bikinilere göre daha şık. Yüzmek ve güneşlenmek için önermesek de plaj şıklığınız için mayolar yaz gardırobunuzda mutlaka olmalı.

        Çizgili bluz

        Fransız kadınların ikonik parçası enine çizgili (nam-ı diğer denizci) bluzu, moda jargonunda Breton diye geçiyor. Sevilen bir gardırop vazgeçilmezi Breton bluzun modası asla geçmez. Denizci temasının olmazsa olmazları arasında yer alan Breton çizgiler de sezonun hit’lerinden... Bu zamansız parçayı yaz gardırobunuza mutlaka ekleyin, pişman olmayacaksınız.

        Kaftan-kimono

        Uzakdoğu esintilerinin yaşandığı 2016 yaz sezonunda, kaftan ve kimonolar başrolde. Dolayısıyla gardırobunuza eklemeniz gereken parçalar arasında, kaftanlar ve kimonolar var. Bu yaz sıradan kombin algısını tamamen hayatımızdan çıkaran bu parçalar, ister şehirde jean-tişört ikilisiyle isterse plajda bikini ve mayo üzerine alabileceğiniz fonksiyonellikte. Püskül detaylı modellere mutlaka göz atın.

        Basic tişört

        İster plajda bikinilerle, isterse şık bir eteğin üzerine giyebileceğiniz basic tişörtler derin “V” yaka modelleriyle bu yaz üzerinizde eskitebileceğiniz klasik parçalardan. Basic tişörtler, klasik ceketlerin içine veya tiril tiril eteklerin üzerine düşünmeden giyebileceğiniz bir parça... Gardırobunuzun ilk sırasını hak eden basic’lere geniş yer açın!

        Hasır şapka

        Şehirde, plajda, havuzda, hasır şapkalar yazın vazgeçilmez aksesuvarlarından. Hem güneşten korunmak hem de yaz kombinlerini tamamlamak için hasır şapkaları bu yaz başınızdan eksik etmeyin.

        Gömlek elbise

        Yaz gardırobunuzun en cool parçalarından gömlek elbiseler, bu yaz da favori parçalardan. Gömlek elbiselerde klasik beyaz, gündüzden geceye taşıyabileceğiniz aksesuvarlarla istediğiniz tarza uyarlayabileceğiniz bir parça. Üzerinize geçirin ve tiril tiril bir yaz geçirin.

        Bohem elbiseler

        Bohem rüzgârlarının esmediği bir sezon düşünülemez. Özellikle mevsim yazsa... Festivaller ve plaj hayatı da bohem parçalara olan ilgiyi artırır. İnce askılı makrome el örgüsü elbiseler, tiril tiril uçuşan çiçekli modeller ve omzu açık fırfır detaylı romantik elbiseler yaz gardırobunuza hareket katar. İster uzun isterse midi boylarda bohem elbiseleri, bu yaz üzerinizden çıkarmak istemeyeceksiniz.

        Pijama pantolon

        Yazın en rahat giysisi pijama pantolonlar, farklı renk ve desenlerle gardırobunuzda bulunması gereken parçalardan. İpek ve keten gibi tiril tiril kumaşlarla pijama pantolonları askılı bluz ya da bol gömleklerle tamamlayabilirsiniz.

        Sandalet

        Bantlı modeller, klasik parmak arası sandaletler, gladyatörler... Bu sezon seçeneğiniz çok! Düz sandaletler bu yaz farklı renk ve model alternatifleriyle güçlü bir geri dönüş yapıyor. Rahat edebileceğiniz bir model seçin, tüm yaz ayaklarınız özgürlüğe kavuşsun.

        Denim mania

        “Yaz sıcağında denim parçalar da nereden çıktı” demeyin. Mevsimsiz olan denimler, bu yazın da kurtarıcı parçalarından. Sezonun hit’lerinden önü düğmeli denim etekler, denim salopetler, süper mini şortlar ve oversize denim ceket, yelek ve gömleklerle yaz gardırobunuza denim takviyesi yapmayı unutmayın.

        Gardırobunuzu yaza hazırlayın

        Gardırobunuz ne kadar düzenli olursa aradığınızı kolayca bulabilir, ne giyeceğim sıkıntısını ortadan kaldırabilirsiniz.

        Artık giymeyeceğiniz parçaları, kilo alma, verme dolayısıyla olmayan kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine verin. Tamir edilebilecekleri terziye vermek üzere ayırın. Zaten bu elemeyi yaptıktan sonra bir ferahlama gelecek ve neyiniz var neyiniz yok daha rahat görebileceksiniz.

        Düzenli bir gardırop için en önemli yardımcılarınız askılar, saklama kutuları ve kılıflar. Pantolonlarınızı boydan boya klipsli askılarla asın ya da katlayın. Narin kıyafetleri ise mutlaka kumaş elbise kılıflarının içinde saklayın.

        Yaz gardırobunun en önemli kuralı kategorilere ayırmaktır. Günlük hayatınızı oldukça kolaylaştıracak bu kuralı mutlaka uygulayın. Kıyafetlerinizi renklerine ya da türlerine göre yerleştirebilirsiniz. Küçük alanlardan maksimum fayda sağlamak için birlikte kullanmayı sevdiğiniz parçaları üst üste ya da yan yana asmak da pratik bir çözüm olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ