Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Son dakikalarında Bach dinlettiler

        Alman Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Cengiz Uzan, ''Grup Gündoğarken''in solisti Burhan Şeşen'in oğlu Serhan Şeşen'in kalbinin durduğunu, bunun, beyin ölümü gerçekleşen vakalarda beklenen bir sonuç olduğunu söyledi.

        Cengiz Uzan ile Yoğun Bakım Ünitesi uzmanı Tülin Erdem, Serhan Şeşen'in vefatına ilişkin Alman Hastanesinde basın toplantısı düzenledi.

        Tülin Erdem, Serhan Şeşen'in, yoğun bakımdaki destek tedavisi devam ederken saat 14.30'da gelişen kalp durmasıyla vefat ettiğini bildirmekten ''derin üzüntü'' duyduğunu belirterek, ailesine ve dostlarına baş sağlığı diledi.

        Başhekim Yardımcısı Uzan ise ''beyin ölümü gerçekleşen durumlarda hastanın bu şekilde en fazla ne kadar yaşayabileceği'' yönündeki soru üzerine, şunları söyledi:

        ''Bu süre tam olarak belli değil, hastaya göre değişebilir. Hayati organlardan önce solunum yolu etkilenir, ama solunum yolunu solunum destek tedavisiyle devam ettirebilirsiniz. Fakat kalp bölgesi etkilendiğinde buna yapabilecek bir şeyiniz yok. Merkezin tamamen etkilenmesi kalp durmasına neden olur.''

        Uzan, 30 Kasım Pazar günü hastanelerine gelen Şeşen'in, 60 saat yoğun bakımda kaldığını ifade ederek, ''Hastanemize geldiğinde zaten hastanın beyin ölümü gerçekleşmişti. Bugün de Serhan Şeşen'in kalbi durdu. Bu tür vakalarda beklediğimiz bir sonuçtur'' şeklinde konuştu.

        ''Diğer hastanede bir ihmal söz konusu muydu?'' şeklindeki soru üzerine de Uzan, o konuda bir yorum yapmalarının uygun olmadığını söyledi.

        Uzan, ''Yoğun bakımda Şeşen'e müzik dinletildi mi?'' sorusunu da ''Evet, dinletildi. Ailenin böyle bir talebi olmuştur ki bu onların en doğal hakkıdır. Maalesef hasta hiçbir tepki vermedi'' şeklinde yanıtladı.

        Serhan Şeşen'e, yarın savcılık incelemesinin ardından ailesinin isteği üzerine otopsi yapılacağı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ