Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 15 Milyonluk göç başladı

        Eray EROLLU-Derya ÖZTÜRK / GAZETE HABERTÜRK

        Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla memleketlerine ve tatil beldelerine akın eden vatandaşlar, cuma akşamından itibaren dönüşe geçti. Yoğunluk bayramın 3’üncü gününde çileye dönüştü. Trafik yoğunluğu özellikle TEM, D-100 Karayolu ile GebzeYalova feribot iskelelerinde artarken, otogarlarda izdiham yaşandı. TEM Otoyolu Kocaeli, Sakarya ve Bolu’nun bazı noktalarında yoğunluk dün öğle saatlerinden itibaren başladı. İzmit İlçesi Bekirdere Rampası’ndan itibaren İzmit Batı Kavşağı’na kadar sürücüler durkalk şeklinde ilerledi. Saat 11.30 sıralarında TEM Otoyolu Kurtköy mevkii Edirne yönünde meydana gelen iki ayrı trafik kazası nedeniyle trafik bölgede iyice yoğunlaştı. İki kazada toplam 18 kişi yaralandı.

        ÇAMLICA GİŞELERDE KUYRUK BAŞLADI

        TEM Otoyolu’ndan İstanbul’a giriş noktası olan Çamlıca gişelerindeki yoğunluk da öğle saatlerinden itibaren başladı. Kartal’dan başlayan yaklaşık 5 kilometrelik yolu sürü- cüler 3 saate aşkın sürede kat etti. Gişelerden sonra da kuyruk TEM Ümraniye sapağına kadar uzadı. Yalova Topçular Feribot İskelesi’nde dün uzun kuyruklar oluştu. Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar arasında araç taşıyan feribotlar sürekli sefer yaptı. 18 feribot, Topçular İskelesi’nde bekleyen araçları taşıdı. İskelelerde uzun kuyruklar oluştu. Öğleden sonra artan yoğunluk gece geç saatlere kadar sürdü. Diğer bir yoğunluk da Çanakkale Boğazı hattında yaşandı. Lapseki-Gelibolu ve Çardak-Gelibolu hattında 10 feribot uzun araç kuyruğunu eritmeye çalıştı.

        OTOGAR TIKLIM TIKLIM

        9 günlük tatilin ardından İstanbul’a dönen tatilcileri taşıyan otobüsler, Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı girişinde uzun kuyruklar oluş- turdu. Otobüste beklemek istemeyen yolcular, valizlerini alarak yürümeyi tercih etti, kimisi tehlikeyi hiçe sayarak otoyoldan karşıya geçti. Otobüs- çüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, “Toplu taşımayla 9 milyon kişinin seyahat edeceğini öngörmüş- tük fakat bu sayı 15 milyona ulaştı. Cumartesi ve pazar gününe bilet bulamayan yolcuların dönüşü salıya kadar sarktı” dedi. Yıldırım, yurt genelinde 4 gün içinde otobüslerle 3 milyon kişinin seyahat edeceğini, İstanbul’a gelecek yolcu sayısının 1 milyonu bulacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ