Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bingöl'de deprem!

        Bingöl'ün Kiğı ilçesi yakınlarında 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nin verilerine göre, deprem saat 01.27'de, Kiğı ilçesine bağlı Açıkgüney köyünün 0.54 kilometre kuzeyinde, yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, Bingöl'ün yanı sıra çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

        BAKAN YILMAZ: ÖLÜM VE YARALANMA YOK

        Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Köylerde bazı konutlarda hasar olsa da şu an itibarı ile herhangi bir ölüm veya yaralanma haberi yok çok şükür. Çalışmalar devam ediyor. AFAD Başkanlığımız hasar gören köylere gerekli desteğin ulaştırılması konusunu da yakından takip edecek" dedi.

        ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre saat 01.27'deki depremin ardından 2 saat içerisinde 50'den fazla artçı şok meydana geldi. Bu artçı depremlerin en büyüğü saat 02.36'da 3,9, saat 03.14'te ise 3,6 büyüklüğünde kaydedildi. AFAD ise artçı depremleri 02.36'da 4,0 ve saat 03.14'te 3,8 büyüklüğünde olarak açıkladı.

        Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Kiğı ilçesinin Açıkgüney köyü merkezli 5,3 büyüklüğünde meydana gelen depremde can kaybının olmadığını, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

        VALİ KÖŞGER: CAN KAYBI YOK

        Vali Köşger, yaptığı açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığının verilerine göre, 01.27'de merkez üssü Kiğı olan sarsıntı kaydedildiğini anımsattı.

        Sarsıntının kent genelinin yanı sıra çevre illerde de hissedildiğini vurgulayan Köşger, şöyle dedi:

        "Kiğı ilçemiz Açıkgüney köyü merkezli 5,3 büyüklüğünde meydana gelen depremde çok şükür can kaybımız yok. Bazı binalarda hafif hasar olduğu, bir iki metruk binanın yıkıldığı yönünde bilgiler var. Depremin meydana geldiği andan itibaren AFAD ekiplerimiz bölgeye intikal etti. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ