Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İstanbul hava durumu (22.01.2016)

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yapılan açıklamaya göre; Marmara ve İç kesimlerde beklenen kar yağışı İstanbul'da başladı. Meteoroloji yetkilileri özellikle yılın en soğuk günleri olan Pazar, Pazartesi ve Salı günlerinde İstanbul'da hissedilecek en düşük sıcaklığın -2 ve -5 derece, Ankara'da ise -10 derece olacağını açıklamıştı.

        Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale'nin doğu ilçeleri, Kütahya, Afyon, Denizli, Diyarbakır ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Kocaeli, Tokat, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

        Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli(40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

        İL İL HAVA DURUMU

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Çok bulutlu ve zamanla hafif kar yağışlı 1

        İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

        İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 9

        Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri ile zamanla il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

        Antalya: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

        Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 6

        Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 9

        Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

        Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ