Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yüzlerce hayvana 5 yıldızlı bakım!

        Aksaray'da belediye tarafından oluşturulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde sokakta yaşayan hayvanlar toplanarak önce tedavi ediliyor, sonra kısırlaştırılarak doğal ortamlarına bırakılıyor.

        Yüzlerce hayvanın bulunduğu rehabilitasyon merkezinde 2 veteriner ve onlarca personel hayvanlara hizmet ediyor. A'dan Z'ye tüm ihtiyaçları düşünülen sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde adeta 5 yıldızlı otel kapsamında tedavi edilerek barındırılıyor.

        ÖNCE TEDAVİ, SONRA KISIRLAŞTIRMA

        Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, hayvanların hangi şartlar altında ne tür hizmet gördüğünü anlattı. Sokak hayvanlarına değer verdiklerini belirten Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, rehabilitasyon merkezinde 120 köpeğin bulunduğunu söyledi. Bu hayvanların sokaktaki doğal ortamlarından alınarak rehabilitasyon merkezine getirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Yazgı, "Şu anda Aksaray Belediyemizin Sokak hayvanlarını barındırma bölümündeyiz. Burada görmüş olduğunuz gibi yaklaşık 120 köpeğimiz var. Bunları sokakta doğal ortamlarından alarak burada hastalıkları varsa onları gidermek, kısırlaştırma işlemini yapmak sureti ile tekrar doğal ortamlarına bırakıyoruz. Bu hayvanlarımızın belli dönemlerde sayıları artabiliyor. Biçim bakım ekibimiz, 2 veterinerimiz bu işin başında. Aynı zamanda burada görevli arkadaşlarımızda temizliğinden tutun da her türlü en ince ayrıntısına varıncaya kadar bakımları yapılmakta. Sizlerin de bildiği gibi üniversitemize bir ameliyathane bölümü açmıştık. Buradaki amacımız da üniversite ile işbirliği yapmak sureti ile sokaktan topladığımız hayvanları kısırlaştırmak sureti ile tekrar doğal ortamlarına bırakmak" dedi.

        "İSTEYEN VATANDAŞLAR SAHİPLENEBİLİYOR"

        Rehabilitasyon merkezine birçok vatandaşın ziyarete geldiğini ve istediği hayvanı sahiplenebildiğini ifade eden Başkan Yazgı, "Her ay vatandaşlarımızdan 100'e yakın köpek talebi oluyor. Bu hayvanları gelip görüyorlar, beğeniyorlar ve alıp gidiyorlar. Ondan sonra kendileri evlerinde bakımlarına devam ediyorlar. Tabi biz onlara vermekle kalmayıp sürekli olarak da takiplerini de yapıyoruz. Buradaki hassasiyetlerimiz arasında en önemli olan şeylerden birisi hayvanların sağlığına kavuşturuluncaya kadar nezaret altında tutulması ve diğer hayvanlarla beraber doğal ortamlarına alışmaları maksadı ile çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

        "SOĞUK HAVALARDA BRANDALI BÖLÜMLE KORUNUYORLAR"

        Hayvanların sokaktan alınıp rehabilitasyon merkezine getirildiğinde ilk olarak dışarıdan gelen üniteye alındığını belirten Başkan Yazgı, "İlk olarak buraya alıyoruz ve burada ön muayene ve kontrollerini yapıyoruz. Gerekli aşıları ve gerekli hastalıkları ile ilgili vitaminleri ve iğneleri yapıldıktan sonra diğer bölümlere alınıyor. Hava şartları soğuduğu zaman biz şu önde gördüğünüz brandalı sistem içerisinde hayvanlarımızı barındırarak soğuktan koruyoruz. Amacımız bize emanet olarak verilen bu hayvanları en iyi şekilde değerlendirmek. Gerekli aşıları, iyileştirmeleri yapıldıktan sonra doğal ortamlarına bırakmak sureti ile de hayvanlarımıza en güzel bakımı gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

        "HAYVANLARA 2 TON MAMA ALIMI YAPILIYOR"

        Hayvanların birinci sınıf mamalarla beslendiğini belirterek, "Şu anda biz depomuzdayız. Burada mamalarımız var. Her ay biz 2 tona yakın mama alımı yapıyoruz. Hayvanlarımız en güzel şartlarda besliyoruz. Onları en iyi şekilde doğaya hazırlıyoruz. Kullandığımız ürünlerde birinci sınıf kaliteli ürünleri kullanıyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ