Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Muhafazakar Shopping Fest Feshane'de

        Nagihan ALAN / GAZETE HABERTÜRK

        Muhafazakâr kesimin ilk festivali olma özelliği taşıyan Zeruj Shopping Fest dün Feshane’de başladı. Tasarımlarını yaptıkları aksesuvar, kıyafet gibi ürünleri sosyal medyadan satarak girişimcilik örneği sergileyen 110 kadın ve tasarımları bu festivalde buluştu. 3 gün sürecek festivale daha ilk günden Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akını var.

        Sosyal medyada sahte ürünleri orijinalmiş gibi satanlara karşı bu festivalle meydan okuduklarını söyleyen Özkaymaz, “Festivalde ak mı kara mı ortaya çıkıyor. Öte yandan niyetimiz burada etiketleri kaldırmak. O kapalı, bu açık, bunda rasta var... Bunlardan kurtulmak lazım. Biz özgürlükten yanayız. Burası kadın kadına dayanışma festivalidir” diyor. “Çocuğu evde bırakıp gelemem” bahanesini sona erdiren festival alanında çocuklar için de oyun alanı oluşturulmuş. Kadınlar alanı gezerken çocukları da kendileri için kurulan oyun alanında vakit geçirebiliyor.

        KLİPS PATENTİ ALDI

        ORTADOĞU’YA TESPİH

        Sevinç Durmaz annesi vefat edince mevlidinde tespih yapıp dağıtmış. Tespihleri beğenilince yeni tasarımlar yapan Durmaz, şu an Ortadoğu’ya tespih ihraç ediyor. Tesbihlerin fiyatı 45 ila 75 lira arasında değişiyor.

        KINA DÖVMESİ

        Özlem Öztaş, festival alanında kadınlara ücretsiz kına dövmesi yapıyor. Kadınlar daha çok sarmaşık ve çiçek desenli dövmeleri tercih ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ