Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Unutulmuş 10 evlilik kuralları
        1

        Hala mecbur olduğunuz için mi çocuklara yemek hazırlıyorsunuz? Farkında olmayabilirsiniz ancak böyle düşünmek evliliği “iş” olarak görmeye başladığınızı gösteriyor.

        2

        Bu roller işlerin aksaksız yürümesini sağlasa da aynı zamanda kısıtlayıcılar. İşte daha mutlu ve az stresli bir birliktelik için bırakmanız gereken 10 şey…

        3

        1. Bir kere evlendin mi, artık kendi hayatın olmaz

        4

        “Kadın, kocası ve çocuklarının ihtiyaçlarına öncelik vermesi için teşvik edilirdi. Ancak bunu yaparsanız gücenmiş hissedersiniz” diyor evlilik ve aile terapisti Dan Beaver. Düşkırıklığınız kendini başka yollarda açığa vurur;

        5

        depresif hissetmek, insanları terslemek ya da fazla alkol tüketmek gibi. O nedenle bu eski moda kuralı unutun ve sabahları birkaç dakika meditasyon yapmak, kitapçıya uğramak, koşuya çıkmak gibi sizi her gün mutlu edecek veya rahatlatacak bir şeyler yapın.

        6

        2. Surat asmak derdinizi anlatmak için etkili bir yoldur

        7

        Eskiden evli erkek ve kadınlar rollerine fazla kapılıp, eşlerinin durumu anlayamayacağından ya da reddedilmekten korkarak gerçek duygularını nadiren belli ederlerdi.

        8

        Ancak şimdi işler değişti. Başka bir deyişle, eğer korktuysanız bunu eşinize söyleyin. Her zaman sert ve cesur görünmek zorunda değilsiniz. Şüphelerinizi ve korkularınızı kabul etmek eşinizi size daha fazla yaklaştırır.

        9

        3. Cinsel istekler asla konuşulmamalı: Düzenli bir cinsel hayat rutininiz oluştuğunda bir çift olduğunuzu unutup, kendinizi potansiyel cinsel buz dağının tepesinde bulabilirsiniz.

        10

        İnsan cinselliği, büyümek için keşif ve açıklık isteyen geliştirilebilen bir pratiktir. Eğer eşiniz sizi tatmin edemiyorsa veya bir şeyi yanlış yapıyormuş gibi hissediyorsanız bir deney yapın ve eşinize;

        11

        “Bu gece sadece eğlenmek için bambaşka bir şey yapmayı deneyebiliriz” deyin. Genelde yaptığınızdan daha farklı bir şeyler deneyin.

        12

        4.Evlilik terapistine gitmek, kötü bir işarettir: Eğer sorunlarınızla ilgili konuşmaz ve çözmeye çalışmazsanız problemleri daha da arttırırsınız. Sorunlu bir çift tedaviye ne kadar erken başlarsa, sorunları düzeltmek de daha o kadar kolay olur.

        13

        İlişki sorunlarının çoğununun nedeni uyumsuzluk değil, en derin açmazlarınızla ilgili iletişim kurmamaktır. Diğer kişiyi kırmadan istek ve ihtiyaçlarınızı dile getirmenin her zaman bir yolu vardır.

        14

        5. Evin geçimini erkek sağlar: Bazı erkekler, karılarının kariyer hırslarından gurur duyar ve onları destekler. Bazı erkekler ise görünüşte destekleyici durur ancak profesyonel başarılarınız onların daha az erkeksiz hissetmesine neden olur.

        15

        Anlaşmak için işinizi bırakmanız gerektiğini söylemiyoruz, bu ekonomik koşullarda akıllıca bir davranış olmaz. Kariyeriniz sayesinde başarılı hissetmeniz önemlidir.

        16

        Ancak kocanızın bu şekilde hissedebileceğini göz önünde bulundurup ona göre hassas davranmak ilişkinizi ileriye taşıyabilir. Şartlar değişmese de ona kendini nasıl daha iyi hissedeceğini sormak ve gerçekten dinlemek güzel bir adım olabilir.

        17

        6. Kavga etmek, mutsuz bir ilişkiniz olduğunu gösterir: Evli çiftlerin çoğu her gün kavga eder, ancak bunun sorunları çözemediğini biliyoruz. Peki eşiniz size “Kilondan ötürü seni artık çekici bulmuyorum” ya da

        18

        “Çalışma arkadaşımdan hoşlanıyorum” gibi sarsıcı şeyler söylerse? Yeni terapi şekilleri bunun aslında sizi birbirinize daha çok yakınlaştıracak, hatta daha büyük bir samimiyet kurduracak temel ilişki dönüşümüne atılan ilk adım olduğunu gösteriyor.

        19

        Tabii tüm ilişkiler kurtarılamaz ancak uzmanlar, tüm taşlarınızı dökünce koşulsuz bir sevginin tepesinde olacağınızı ve sorunlarınızı buradan sonra çözmeye başlayacağınızı söylüyor.

        20

        7. Evliliğiniz çocuklarınızın etrafında dönmeli: On yıllar önce aileler çocuklarını görmezden gelir ve “Çık dışarı oyun oyna ve bir saat sonra gel” gibi şeyler söylerdi.

        21

        Artık ebeveyn olmak daha fazla dikkat gerektiren bir işe dönüştü ve eğer kendinizi çocuğunuzun her adımını izleyip her yanlış adımında onu düzeltmeye çalışırken buluyorsanız aşırı korumacı davranıyorsunuz demektir.

        22

        Kocanız ve çocuklarınız bunu hisseder ve herkes acı çeker. Bir evlilik terapisti, eşleri tarafından ihmal edilen kocalara çok fazla rastlamaya başladığını söylüyor ve ekliyor; önceliğiniz evliliğiniz olmalı.

        23

        8. Eşinizle işle ilgili konuşmamalısınız: Tabii ki sürekli patronundan şikayet eden biri olmak tadınızı kaçırabilir ama arada sırada işinizle ilgili konuşmak aslında iyi bir fikirdir. “Eve adım atar atmaz tüm gün üzerinde çalıştığınız şeyi unutmazsınız.

        24

        Ofisten eve geliş geçişini yapmak için zamana ihtiyacınız vardır. Eğer üzerine biraz da olsa konuşmazsanız öfkeniz, konuşma şeklinizi ve eşinize yatak odasında nasıl davrandığınızı etkiler “ diyor evlilik terapisti.

        25

        Bunu 5 dakikayla sınırlı tutun ve aynı şeyi kocanızın da yapması için onu teşvik edin. Omzunuzdan yük kalktığını hissedecek ve kocanızla birbirinizi daha çok tanıyacaksınız.

        26

        9. Bir evlilik sadece iki kişi arasındadır: Kadınlar da erkekler de eski sevgilileriyle arkadaş kalır ve yeni eşten olma çocuklarla sağlıklı ilişkiler geliştirir.

        27

        Ancak bu dengelemek için daha fazla çabayı gerektirir ve bir üvey anne ya da benzeri olarak evlenirken beklemediğiniz zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Asla unutmayın, ne kadar çekici olsa da kocanızın eski eşiyle ilgili kötü konuşmamalısınız.

        28

        Bunun yerine sizi rahatsız eden şeylerle ilgili örnekler verip bunları nasıl çözeceğinizi konuşmak daha faydalı olacaktır.

        29

        10. Boşanmak utanç vericidir ve eğer boşanırsan, başarısız oldun demektir: Mümkün değil! 20. yy’ın başlarında insanların sadece %4’ü boşanıyordu. Şimdiyse durum 50/50.

        30

        Herkes evliliğinin ömrü boyunca güzel bir şekilde gitmesini ister ancak gerçekte, hayat zordur ve insanlar değişebilir.

        31

        Ve çiftlerin danışmanlıkla halledemeyecek kadar ciddi sorunları varsa mutlu bir şekilde yollarını ayırmak, umutsuzca beraber kalmaya çalışmaktan daha iyidir.

        32

        Aile terapisti Becky Whetstone’a göre boşanmak aslında iyi bir şeydir çünkü “Herkesin iyi niyetine rağmen ilişkiniz yüzde yüz verimli değilse, kazan-kazan çözümleri sizi daha fazla çabalamaya iter."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ