Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu alışkanlıklar mutlu olmayı engelliyor!
        1

        Bu alışkanlıklar tıpkı vücudunuzdaki toksinler gibi, sürekli olarak sizi mutsuz olmanız için zehirliyorlar.

        2

        Eğer hayatınızda sizi zorlayan alışkanlıklardan, gıdalardan, düşüncelerden ve olaylardan soyutlamazsanız, mutsuzluğu ellerinizle yaratırsınız.

        3

        Öncelikle farkında olmanız gerekiyor. Pek çok kişi yaptığı davranışın ona zarar verdiğinin bilinince bile olamıyor.

        7

        Ucuz ve pratik atıştırmalıklar yemek, işin kolay yoludur ve bunu alışkanlık haline getirmek zararlı bir davranış biçimidir.

        8

        Kendinizi aniden kilolu halde bulursunuz ve yavaş yavaş aldığınız için çoğu zaman farkına varmazsınız bile. Sonunda geldiğiniz hal, sizi mutsuz eder.

        9

        Aşırı içmek
        Önce bir içki, sonra bir içki daha, sonra bir tane daha… Pek çok kişi için yorgun ve stresli bir günün ardından bir kadeh şarap iyi bir rahatlatıcıdır.

        10

        Ancak bunu her gün yapılan bir alışkanlık haline dönüştürürseniz, bu bir bağımlılık olacaktır. Bağımlılıklar vücudunuza zarar verir ve sizi mutsuz eder. Bunun toksik bir alışkanlık olduğunu unutmamalısınız.

        11

        Yarış halinde olmak
        Çevrenizdeki herkesle, her şeyle yarış içinde hissediyorsanız,bu alışkanlıktan hemen vazgeçmelisiniz.Güvensiz ve zayıf insanların taktiği sürekli yarışmaktır. Üstelik bu bir gerçek yarışma değil,içinde hırs olan bir kıskançlıktır.

        12

        Onun evinden daha güzel bir ev, daha güzel bir araba, daha güzel olmak, daha çok para, yani hırs içinde olmak sizi psikolojik olarak zehirler, bir süre sonra da fiziksel olarak…

        13

        Aşırı egzersiz
        Egzersiz stres giderir ve size sağlık kazandırır. Onu kendinize zarar vermek için kullanmayın demiş Mat Hiscox. Spor salonundan neredeyse çıkmadan yaşayan insanlar var.

        14

        Tıpkı aşırı yemek gibi, aşırı egzersiz de, obsesif kompulsif aşırı egzersiz alanında da kendini gösterebilir. Bu da oldukça zararlı bir alışkanlıktır.

        15

        Vücudu aşırı yormak, yaralanmalar, uzun vadede sağlık sorunları gibi etkiler gerçekleşebilir.

        16

        Endişe
        Her konunun kötü yanlarını gören insanlardan mısınız? Hep negatif konuşmak, kötü olayları düşünmek, sizi endişeli biri yapar.

        17

        Böyle düşünme alışkanlığı bir süre sonra düşüncelerinizi ve ruhunuzu ele geçirir ve hayatınızın hep böyle olumsuz fikirlerle dolmasına neden olur.

        18

        Gerçekten endişelenmeye başladığınızda vücut yıkıcı bir hal alır. Uykularınız bozulur, psikolojiniz bozulur. Vücudunuza boşu boşuna toksin biriktirirsiniz.

        19

        Aşırı alışveriş
        Önceki16 of 19Sonraki Alışverişin abartılısı da her şeyde olduğu gibi zararlıdır. Kendinizi mutlu etmek için alışverişe çıkarsınız ancak eve döndükten kısa bir süre sonra sizi mutsuz eden sebep tekrar ortaya çıkar.

        20

        Üstelik gereksiz para da harcamış olursunuz.Alışverişe çıkmak istediğinizde, gidip ihtiyacı olan birine o parayı verin. Hem kendinizi daha iyi hissedersiniz, hem bu alışkanlıktan kurtulmuş olursunuz.

        21

        Sosyal ağlar
        Eğer gün içinde birkaç saat boyunca zamanınızı sosyal medyada harcıyorsanız, zehirli bir alışkanlığa sahipsiniz demektir. Yaptığınız ve yediğiniz her şeyin fotoğrafını çekip bunları yayınlamak, bir hastalıktır.