Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Doğru çamaşır yıkama yöntemleri...
        1

        Biraz tezat kaçacak ama Jolie Kerr, The Hairpin’de yazdığı “Temiz birine sorun” köşesinde anlattıkları çamaşır yıkama rutininizi ve şeklinizi sonsuza kadar değiştirecek.

        2

        1. Çok fazla deterjan kullanıyorsunuz

        Eğer yeterli miktarda deterjanı şişenin kapağını tamamen doldurarak ölçüyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Daha fazla sabun kıyafetlerinizi daha temiz yapmaz. Peki ne kadarı yeterli?

        3

        Kerr, kapağın üçte birini veya yarısından biraz daha azını koymanızı öneriyor. Gerçekten kirli çamaşırlarınız için ise kapağın yarısı yeterli. Aslında kapakta bu noktayı gösteren bir çizgi var ancak silik olduğundan gözden kaçabiliyor.

        4

        2. Deterjanın erimesine izin vermiyorsunuz

        Çoğunuz “soğuk” su ayarının neredeyse her tür kıyafet için kullanılabildiğini bilir. Bu genellikle doğru, ancak çoğu deterjan soğuk suda çözülmez özellikle toz olanlar.

        5

        Birçok deterjan markasında, soğuk su kullanımına uygun olup olmadığı bilgisi yer alır. Eğer soğuk suyla yıkama alışkanlığınızdan vaz geçemiyorsanız bu türleri deneyebilirsiniz

        6

        3. Giysileri çamaşır makinesine doğru yerleştirmiyorsunuz

        Ağzına kadar dolu bir makinada, kirli çamaşırlarları en son yerleştirmelisiniz ilk önce değil. Deterjanı direkt olarak çamaşırların üzerine suyla beraber dökmek de yanlıştır çünkü bu durumda sabun çözülmez.

        7

        Bu da giysileriniz kirli olarak geri çıkacağını ve tüm çabanızın boşa gideceğini gösterir.

        8

        4. Ayrı ayrı yıkanması gereken kıyafetleri dikkate almıyorsunuz

        Eğer eşofmanlarınızı aynı gün giydiğiniz içi muflonlu uzun kollularınızla birlikte yıkamaya kalkarsanız eşofmanlarınızı üzeri keten tiftiği kaplanmış halde çıkartırsınız.

        9

        Sadece aynı türde kıyafetleri bir arada yıkamalısınız. Havlularınızı da diğer koton giysilerinizle beraber yıkadığınızda kıyafetinize yapışacak pamuklu parçaları göze alıyorsunuz demektir.

        10

        5. Yumuşatıcıları çok fazla kullanıyorsunuz

        Evet güzel kokuyor ve her şeyi hoş ve rahat yapıyor. Ve Yumoş ayısı bugüne kadar gördüğümüz en sevimli şeylerden biri olabilir. Ancak bu özellikle havlular için bir problem yaratıyor çünkü boyalı yumuşatıcılar havlunun nem tutma kapasitesini azaltıyor.

        11

        Sıvı yumuşatıcılar makine içinde artar bu da kıyafetlerde lekelenmeye neden olur. Eğer süper yumuşaklıktan vaz geçmek istemiyorsanız yıkama sırasında yarım kapak ekleyebilirsiniz.

        12

        6. Her şeyi “normal” ayarındaki ısıda kurutuyorsunuz

        Çoğu yeni kurutucu farklı kıyafetler için farklı ısı seviyeleri önerir. Ancak eğer belli başlı üç, dört ısı seçeneği haricinde seçenek sunmayan eski model bir kurutucunuz varsa “normal” seçeneğinin her şeye uyabileceğini düşünebilirsiniz. Ancak bu doğru değil.