Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Yeni sezona damga vuracak 10 desen

        ESRA ÇORUH / GAZETE HABERTÜRK

        Bu defa çarpıcı formlardaki desenler moda dünyasına damga vuracak. Ama siz yine de göz alıcı desenlerin cazibesine kendinizi çok kaptırmayın. Hangi desen nasıl kullanılır, neler ön plana çıkacak bir göz atın...

        1. Dama oyunu

        Dama deseni bir kaç sezondur yükselişe geçmesine rağmen bu sezon daha kalın forma bürünerek karşımıza çıkıyor. Baştan aşağı damanın öncüsü bu sezon Marc Jacobs olurken, Victoria Beckham da kontrast renklerin uyumunu yakalayarak dama desenine koleksiyonunda bol bol yer verdi.

        Nasıl giyinmeli?

        Bu dikkat çekici dama deseninde siyah-beyaz uyumundan şaşmayın derim!

        2. Çizginin her hali

        Bu sezon çizgi her şekilde karşımıza çıkıyor. İnce, kalın, yatay, dikey fark etmeksizin tasarımcılar ilkbahar-yaz koleksiyonlarında bol bol çizgili kumaşlara yer verdi. Anna Sui’nin mini yaz elbiselerinde çizgiler kalın formlardayken; Marc Jacobs bilekte biten pantolonlarında trendi retro havaya soktu, Dior yatay ve kalın çizgileri tercih ederken, Stella McCartney şeker tonlarının uyumunu çizgiyle yakalayıp sezonun trendine yön verdi.

        Nasıl giyinmeli?

        Çizgi desenini tercih ederken en önemli kuralı aklınızdan çıkarmayın: Boyuna çizgi ince gösterirken enine çizgi kalın gösterir... Aman dikkat!

        3. Soyut çiçekler

        Çiçek deseni her sezon olmasına rağmen bu sezon daha soyut halleriyle karşımıza çıkıyor. Moda haftalarında öne çıkan koleksiyonlardan Jason Wu siyah kumaşların üzerinde yumuşak renklerle çiçek desenlerine yer veriyor. Sezonun pijama trendiyse Calvin Klein koleksiyonunda soyut çiçeklerle renkli bir havaya bürünüyor. Rodarte’nin yaz koleksiyonundaki çiçek desenli danteller romantik bir yaza işaret ediyor. Bizde söylemesi...

        Nasıl giyinmeli?

        Özellikle pastel renklerdeki çiçekler dikkat çekici! Mutlaka deneyin.

        4. Hawaii esintisi

        Hawaii desenlerine bayılıyoruz! Yazın kokusunu burnumuzda hissettiren Hawaii desenini genelde erkek koleksiyonlarında görmeye alışıktık. Bu sezon defilelerde bol bol karşımıza çıktı. En çok da beyaz uzun elbiselerde Chalayan koleksiyonunda, yeşille daha belirgin formlarda Giambattista Valli ve Paul&Joe koleksiyonlarında öne çıktı.

        Nasıl giyinmeli?

        Bu canlı deseni beyazlarla kombinlemekte fayda var.

        5. Hayvanlar âlemi

        Geçen sezona kıyasla daha az karşımıza çıksa da hayvan figürlerinden vazgeçildiğini sanmayın! Roberto Cavalli’nin olmazsa olmazı aslanken, Gucci ağırlıklı olarak yılan figürlerini koleksiyonunun iddialı parçalarında kullanıyor. At sevginizi modayla harmanlamak istiyorsanız MM6 Martin Margiela koleksiyonu tam size göre...

        Nasıl giyinmeli?

        Hayvan desenlerine baştan aşağıya bürünme hatasına sakın düşmeyin. Tek bir parçayla, özellikle de kot pantolonlarla gündelik olarak kullanabilir, hem spor hem modern görünebilirsiniz.

        6. Yıldızlar ve coğrafya

        Dünya coğrafyasını üzerinizde taşımaya ne dersiniz? İtalya’nın meşhur bölgelerinden tanıdık bir kare Dolce&Gabbana elbiselerine taşınırken, parlak kumaşlara basılan harita desenleri Gucci koleksiyonunda gözüme çarpan desenler arasındaydı. Yıldızlarsa en çok floral formlarda Karen Walker koleksiyonunda öne çıktı.

        Nasıl giyinmeli?

        Bu desenin bir sezonluk olduğunu aklınızdan çıkarmayın derim.

        7. Mermer etkisi

        Sezonun öne çıkan desenleri arasında yer alan mermer deseni farklı renk bloklarıyla çoktan yükselişe geçti. Keskin geçişler Valentino’da dikkat çekerken, yumuşak tonlar Roberto Cavalli’nin uzun elbiselerinde uçuşan kumaşlarla birleşiyor.

        Nasıl giyinmeli?

        İşte sıkılmayacağınız ve rahatlıkla giyebileceğiniz mermer etkili desenler hem bu sezon hem de önümüzdeki sezonlarda dolabınızın demirbaşı olmaya aday.

        8. Ekoseler

        Sezonun öne çıkan desenleri arasında yer alan ekose Miu Miu koleksiyonunda gömlek ve ceketlerde, Marc Jacobs koleksiyonundaysa parlak materyaller ve kumaşlarla beraber daha da hareketli hale geliyor.

        Nasıl giyinmeli?

        Spor olarak giymeye alışık olduğumuz ekose desenini yeni sezonda ince kumaşlarda tercih ederek geceye de taşımaya hazır olun.

        9. Suluboya fırçası

        Romantik ve feminenliği vurgulayan fırça darbeli desenler, bu sezon sanata olan tutkumuzu perçinliyor. BCBG Max Azria’da beyaz zemin üzerinde mavi ve mor tonları dikkat çekerken, Christopher Kane koleksiyonunda sprey boya etkisi ve fırça darbeleriyle kıyafetlerde sanat eseri rüzgârları esiyor.

        Nasıl giyinmeli?

        Fırça darbeli desenler özellikle elbiselerde çok güzel duruyor. Denemeye değer; pişman olmayacaksınız.

        10. Yazılar

        Nedense söz konusu ilkbahar-yaz koleksiyonları olunca akıllara çiçekli ve geometrik desenler gelir. Oysa kelimeler bu klasik desenlerin tahtına oturabilir. El yazıları, sloganlar, tekrarlayan terimler Lanvin, EachXOther, Gucci, Loewe gibi markaların koleksiyonlarında dikkat çekiyor.

        Nasıl giyinmeli?

        Sloganınızı seçerken aman dikkat! Sıkılmayacağınız ve her yerde giyinebileceğiniz deseni seçmenizde fayda var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ