Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 30 dakikada evi temizlemenin yolları
        1

        1- Evin girişine öncelik verin: Bir kitap, yalnızca kapağına bakılarak yargılanamaz derler, ancak vitrin her zaman önemlidir.

        2

        Bu yüzden işe evinizin vitrininden, yani giriş kapınızdan / bahçenizden başlayın. Kapının önüne temiz bir paspas koyup holünüzü (araya dış kapınızı da sıkıştırabilirsiniz) hızlıca silin.

        3

        Bahçeniz varsa merdivenlerdeki dökülen yaprakları süpürmek için eşinizden yardım istemekte de bir sakınca yok.

        4

        2- Mis gibi kokmak önemli: Misafirleriniz evinize adım attığında ilk olarak kokuyu hisseder, bu bilimsel bir gerçek.

        5

        Evinizde sigara içiliyorsa derhal camları açıp oturma odanızı iyice havalandırın.

        6

        Evde kötü kokuların oluşmasına sebep olabilecek yerlerin mutfak ve banyo lavaboları olduğunu unutmayın. Onun da çok pratik bir çaresi var.

        7

        Lavabolara bir miktar sirke dökün ve 5 dakika bekletin. Ardından bol bol su akıtınca kötü kokuların yok olduğunu göreceksiniz.

        8

        Eğer atılmayı bekleyen çöpünüz varsa derhal en yakın konteynıra koşun ve oturma odanıza hoş kokulu bir mum yakarak sıcak bir ortam yaratın.

        9

        3- Ortalığı toplayın: Çocuklu bir aileyseniz ortada duran tüm oyuncakları bir sepete atıp odaya kaldırın

        10

        Sabahtan okuyup masada bıraktığınız gazete-dergi gibi şeyleri de görünmeyecek şekilde ortadan kaldırın. Bu arada misafirleriniz evde yürürken tökezleyip düşmeden gezebilecekleri bir alan olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın!

        11

        4- Yeterli oturma alanı olduğuna emin olun: Aslında bu konu, misafirlerinizin kaç kişi olacağına da bağlı ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım.

        12

        Fazla kişi gelmeleri ihtimaline karşı puf ve hatta yer minderlerinizi hazır edin, bu arada koltuklarınızın minderlerini de kabartmayı unutmayın!

        13

        5- Stokları kontrol edin: Olur da misafirleriniz tuvalete gitmek isterse, tuvalet kağıdı olmayan bir durumla karşılaşmaları pek hoş olmayacaktır. Bu yüzden öncelikle banyonuzdaki sabun ve tuvalet kağıtlarını tazeleyin.

        14

        Misafirleriniz için temiz havlu çıkartmayı da ihmal etmeyin.

        15

        6- Atıştırmalık zulanızı açın: Aslında yalnızca bayram gibi özel günler için değil, her zaman beklenmedik misafirlerin gelme ihtimalini düşünerek çayın yanında ikram edilecek meyve suyu, kek, kraker gibi atıştırmalıklar bulundurmanızı öneririz.

        16

        Şekeri olan misafirleriniz de olabileceğini düşünerek soda stoğu yapmanızı da önerebiliriz.

        17

        7- Toz al - Süpür - Parlat: Klasik bir ev temizliği ritüeli olabilir, fazla vaktinizi de alıyor olabilir.

        18

        Ama yalnızca misafirlerinizin gireceği oturma odası ve/veya salon, hol, banyo ve koridora yapacağınız bu işlemler evinizin mis gibi görünmesini sağlayacak ve en fazla 7 dakikanızı alacak!