Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Düğün telaşını yenmenin yolları!
        1

        1- İhtiyaçlarınızı belirleyin

        2

        Öncelikle bir ihtiyaç listesi hazırlayın. Yazılı olarak hazırladığınız ihtiyaç listesinden alacaklarınız eksildikçe siz de rahatlayacaksınız.

        3

        Almak istediğiniz şeylere gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını sorgulamak ve alışveriş listesini buna göre kararlaştırmak ileride de işinize yarayacak, evinizi gereksiz eşyalarla doldurmanızı engelleyecektir.

        10

        Sadece estetik olarak gözünüze iyi görünüyor diye aldığınız pek çok ürün kullanım aşamasında temizlenmesi zor, toz tutan eşyalara dönüşebilir.

        11

        Unutmayın; çeyiziniz her zaman çeyiz olarak kalmayacak, o eşyalar sizin yaşam alanınızı oluşturacaktır.

        12

        Bu nedenle satın aldığınız eşya ve ev ürünlerinin temizlik ve kullanım açısından kolaylık sağlayan ürünler olmasına özen gösterin. Unutmayın, açık renk koltuklar kiri, koyu renk mobilyalar da tozu fazlasıyla gösterecektir.

        13

        4- Ergonomik seçimler yapın!

        14

        Eğer evlenince yaşayacağınız ev kendinize ait değilse belli aralıklarla ev değiştirmeniz olasıdır. Her evin büyüklüğü de farklı olacaktır. Bu nedenle eşyalarınızın büyüklüğünün standart ölçülerde olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

        15

        5- Renkleri doğru kullanın!

        16

        Özellikle mutfak eşyalarınızın seçiminde sade renklere ağırlık verin. Satın aldığınız mutfak gereçleri mutfak dolaplarınızın rengiyle uyum sağlamayarak karışık bir görünüm ortaya çıkarabilir.

        17

        6- Kendi tarzınızı kendiniz belirleyin!

        18

        Kullanmaya kıyamayacağınız eşyalara evinizde yer vermeyin ama küçük tasarım ürünleri almanızda da bir sakınca yok. Evinizi biraz renklendirmek, biraz kişiselleştirmek istiyorsanız tasarım ürünler satın alın.