Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Öğretmenlik yaparken modellik yaptığı anlaşılan Gemma Laird işinden oldu!
        1

        21 yaşındaki genç öğretmen Gemma Laird öyle bir şey yaşadı ki... Facebook'unda bulunan fotoğrafları onu işinden etti.

        2

        Bir iç çamaşırı markası için objektifler önüne geçen bir çocuk annesi Gemma Laird, çekilen fotoğraflarının bir kısmını ise Facebook'a koydu.

        3

        Öğrencilerinin ailesi genç kadının sosyal medyadaki iç çamaşırlı fotoğraflarını görünce ise hemen okul yönetimine şikayet etti. Hemen harekete geçen okul yönetimi ise Gemma Laird ile iletişime geçti.

        4

        "Ofise çağrıldım ve müdire hanım dedi ki; 'Seninle bu konuşmayı yapmak istemezdim ama yapmak zorundayım."


        5

        Facebook sayfamda modellik yaptığıma dair fotoğraflar bulduklarını söyleyerek, okulun ününe zarar vermek istemediklerini ve eğer insanlar benim bir model olduğumu öğrenirlerse okulun saygınlığının biteceğini söyledi.

        6

        'Söyledikleri kendimi pis hissetmeme, bir fahişe gibi hissetmeme sebep oldu. Ama aslında çok saçma. Okula ilk başladığımda çocuklarla ilişkimin çok doğal olduğunu söylüyorlardı. Beni seviyorlardı. İyi gidiyordum" diyen Gemma Laird sözlerine şöyle devam etti: "Bu adil değil, ben de bu işte en az diğer insanlar kadar iyiyim ama kendimi iyi hissetmemem için bu yapıldı."

        7

        Laird, konuyla ilgili yasal işlem düşündüğünü söyledi.

        8

        Müdire Laura Liddell ise; "Bazı davranış standartlarının, sosyal medya kullanımı ile ilgili olanlar da dahil, uygun ve öğrenciler için de iyi bir örnek teşkil etmesi beklenmektedir. Yeni atanan bir öğretmenin uygunsuz ve standartlara uygun olmayan bu paylaşımları dikkatimizi çekti. Başka çaremiz yoktu."

        9