Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Moda kurallarını bozuyoruz!
        1

        ESRA ÇORUH / GAZETE HABERTÜRK

        AYAKKABI ÇANTA UYUMU OUT

        Ayakkabıyla çantanız uyumlu olmalı Birçok moda otoritesine göre uyum dönemi bitti, biz de artık kabul edelim. Özellikle de aynı renkte ya da tarzda ayakkabı ve çanta kullanmak demode olarak bile yorumlanıyor. Siz siz olun sakın ayakkabıyla çantanızı birbirine uydurmaya çalışmayın...

        2

        DESEN ÇARPIŞMASI

        Desenleri karıştırmayın Yeni sezonda renk ve modeller kadar desenler de çok önemli. Hayvan desenleri, çizgililer, çiçekliler derken her zevke göre desen bulmak mümkün. Sezonun yeni kurallarından biri de bu farklı desenleri bir arada giymek. Modadaki cesaretinizi sezonun desenlerini karıştırarak göstermeye hazır olun.

        3

        24 SAAT PARILDAYIN

        Metalik ve payetler sadece gece giyilir Parıltı konusunda alışık olduğumuz kural, payetlerin ve pulların sadece gece kıyafetlerine özgü olduğuydu. Ama yeni sezonda bu kural tam anlamıyla yıkılıyor; metalik kumaşlar ve payetler artık gündüze de taşınıyor. Payetli etekleri, tişört ve lastik ayakkabıyla tamamlayıp gündüz de giyin.

        4

        UYUMSUZUN UYUMU

        Her şey uyumlu olmalı Her şey birbiriyle uyumlu olmalı kuralı tarihe karıştı. Aksine ne kadar uyumsuz olursanız o kadar modaya uyarsınız!

        5

        ALTIN İLE GÜMÜŞ BİR ARADA

        Altın ve gümüş aynı anda olmaz Gümüş yani gri ya da altın yani doreyi bir arada kullanmak kritik bir moda hatasıydı. Hatta kıyafet ve aksesuvardaki düğme, fermuar gibi detaylarda da bu kurala dikkat edilirdi. Oysa şimdi hem kullandığımız aksesuvarlarda hem de kıyafetimizdeki metallerde altın ve gümüş bir arada kullanılıyor. Böylece ikisinin muhteşem uyumuna da tanık oluyoruz.

        6

        SOKET ÇORAP MODASI

        Çorabınızı saklayın Açık ayakkabıdan görünen çorap modası bir gelip bir gidiyor ama yeni sezonda çorabınızı göstermek moda! Özellikle de pantolon altına saklamaya çalıştığımız çorapları etek altından göstermek pek cool!

        7

        SNEAKER’I KEŞFET

        Elbise ya da etek altına topuklu ayakkabı giyilir Sneaker modası tüm hızıyla devam ediyor. Hatta lüks modaevlerinin tasarımcıları birkaç sezondur sneaker koleksiyonlarıyla biz kadınları rahatlıkla tanıştırdı. Ve artık şık bir elbisenin ya da eteğin altına topuklu ayakkabılar yerine sneaker giyiliyor.

        8

        LACİ-SİYAH UYUMU

        Siyah ve lacivert beraber giyilmez Eskiden siyahla siyah, lacivertle de lacivert giyilirdi. Ama lacivert ve siyahın uyumu gün yüzüne çıktı. Siyah ve beyaz ikilisinin tahtını zorlayan bu uyumlu ikiliyi mutlaka bir arada deneyin, vazgeçemeyeceksiniz!

        9

        TAKIMLAR SPORLAŞTI

        Takım elbise ciddi iş kıyafeti Ceket ile pantolon ya da ceket ile etek ikilisini genellikle iş toplantıları ya da özel davetler için giymeyi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü takım elbisenin ciddiyeti artık tarih oldu! Bir tişörtle tamamlayabileceğiniz takımları gündüz de her yerde rahatlıkla giyebilirsiniz. Hatta kombininizi sneaker’la tamamlayın!

        10

        TAK TAKIŞTIR

        Ne kadar az aksesuvar o kadar iyi Aksesuvar yeni sezonda dozunu iyice artırıyor. Hatta ne kadar takıp takıştırırsanız, daha da açık sözlü olalım, yakıştırdıklarınızın hepsini karıştırıp takarsanız bir o kadar moda!

        11

        GÖMLEĞİN YENİ HALİ

        Gömlek klasik bir parçadır Alışık olduğumuz klasik gömlek devri de tarih oldu. Bu sezon gözdeleşen gömlek, moda tasarımcılarının yeni kesimleriyle en modern şekliyle karşımızda. Açıkçası biz gömleklerin bu yeni haline bayıldık!

        12

        YAZ-KIŞ BOT GİY

        Bot kışlıktır Yazın açık ayakkabı, kışın da bot giyilir dönemi bitti. Yeni sezon koleksiyonlarında birçok markanın kıyafetlerini bilekte biten botlar tamamlıyor. Kışlık botlarınızı kaldırmak yerine baharlık kıyafetlerinizi onlarla tamamlayın.

        13

        BAŞTAN AŞAĞIYA JEAN

        Jean ile jean giyilmez Birkaç sezondur uygulamaya başladığımız jean ile jean modası bu sezon daha da moda. İster aynı tonlarda isterseniz de tamamen farklı denimi bir arada giyin. Üstelik denim aksesuvarlarla da tamamlayabilirsiniz!

        14

        SALOPET MODASI

        Salopet çocuklar içindir Evet, çocukken giydiğimiz jean bahçıvan tulumlar yani salopetler çok moda. Özellikle Saint Laurent defilesindeki jean şort salopete bayıldık! Bu yaz çocukluğumuza dönüp tekrar bu rahat parçayı giymek istiyoruz.

        15

        HER MEVSİM BEYAZ

        Beyaz giymek için yazı bekleyin Birkaç sezondur görüyoruz, beyaz giyinmek için yaz mevsimini bekleme devri geçti. Yaz gardırobu için satın alınan beyaz takımlar ve elbiseler artık her mevsim giyiliyor. Hatta baştan aşağıya beyaz giyinmek çok da moda. Sakın unutmayın!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ