Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Milli takım mücadelesi zorlu geçti
        1

        Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen final yarışmasının bugünkü bölümünde kuaförler, "Yüksek Fantezi Topuz", "Saç Kesim-Renklendirme", "Şov Makyajı" ve "Gelin Makyajı" kategorilerinde milli takımda yer almak için yarıştı.

        2

        Yüksek Fantezi Topuz kategorisinde kuaförler, "Melek", "Yaradılış", "Bahar", "Aşk merdiveni", "Uzay mekiği", "17'nci yüzyıl Fransız kadını" isimlerini verdikleri sıra dışı saç modelleriyle jürinin karşısına çıktı.

        3

        Saçlarının yapılmasını sabırla bekleyen mankenler de ortaya çıkan sonuçtan memnundu.

        4

        Rus asıllı manken Sezen Sultan, daha önce Rusya'da mankenlik yaptığını, şu anda ise mesleğine Türkiye'de devam ettiğini söyledi. Sultan, kendisine yapılan saç modelini çok beğendiğini aktardı.

        5

        Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, önceki yıllarda uluslararası yarışmalarda Türkiye'nin bireysel olarak temsil edildiği söyledi.

        6

        İlk defa kuaförlerden oluşan bir milli takım kurulacağını vurgulayan Karakaş, yarışmanın 122 odanın katılımıyla yapıldığını, 7 bölgedeki elemelerin ardından finali Ankara'da gerçekleştirdiklerini belirtti.

        7

        Karakaş, yarışmada finale kalan 178 kuaförün 7 kategoride yarıştığını anlattı.

        8

        Karakaş, şunları kaydetti: "Türkiye Milli Takımı, 5 kişilik gruplardan oluşacak, 5 kişilik grubun artı 2 tane de yedeği olacak. En yüksek puanı alan, takım lideri olacak."

        9

        "Yurt dışında yarışmalara girip derece yapan arkadaşlarımızı jüri olarak görevlendirdik. Türk kuaförü, berberi ve makyözleri dünyada, iddia ediyorum, en iyi sanatkarlardır. Onlardan bir milli ekip oluşturmanın heyecanını yaşıyorum."