Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üzerine baz istasyonu düştü

        İstanbul Beyoğlu'nda bir binanın 5. katından üzerine düşen camın altında kalan ve şu anda yoğun bakımda olan 19 yaşındaki Ece Turhan'ın ardından, benzer bir kaza da Bursa'da meydana geldi. Şiddetli rüzgar nedeniyle lüks otelin çatısından kopan baz istasyonu, 13 yaşındaki Mert Diğrenci'nin üzerine düştü. Kazada, Diğrenci'nin ayağı koptu.

        HABER-KAMERA: UĞUR USLUBAŞ - AJANS HABERTÜRK

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Acı olay, Bursa kent merkezinde, Şehreküstü Meydanı'nda meydana geldi. Anne Mürvet Diğrenci, Fomara Caddesi üzerindeki bir dershaneye yeni başlayan 13 yaşındaki 7 sınıf öğrencisi oğlu Mert Diğrenci'yi dersane önünde karşıladı. El ele tutuşan Mürüvet ve Mert Diğrenci Fomara Meydanı'na doğru çıkarken aynı cadde üzerindeki lüks bir otelin çatısından şiddetli lodosun etkisiyle uçan baz istasyonu anne-oğulun üzerine düştü. Küçük Mert'in sağ ayağını koparan baz istasyonu parçası, annesinin de bayılmasına neden oldu. Anne ve oğlu, çevredeki vatandaşlar tarafından taksiyle hastaneye kaldırıldı. Ayağı iki yerinden kırılıp kopan Mert Diğrenci'nin ayağı acil yapılan ameliyatla tekrar dikildi. Ama şu ana kadar küçük Mert'iin eski sağlığına kavuşup kavuşamayacağı kesinlik kazanmadı.

        KARNESİNİ BABASI ALDI

        Önceki gün ise ailenin sevinç ve hüznü bir arada yaşadığı nadir günlerden biriydi. Karne gününü evinde yatağında geçiren minik öğrenci babasının aldığı karnesini görünce duygulanıp gözyaşlarına boğuldu. Talihsiz Mert, "Bu gün karneler alındı. Ancak ben arkadaşlarımın yanında yoktum. Herkes karnesini kendisi aldı benimkini babam gidip almak zorunda kaldı. Bütün arkadaşlarım koşup top oynarken ben yatağımdan kalkamıyorum. Böyle bir kaza yaşayacağım aklıma gelmezdi" dedi.

        İlk evladını 14 yıl önce trafik kazasında kaybeden gözü yaşlı anne Mürvet Diğrenci ise kazadan yara almadan kurtulduğuna bile sevinemiyor. El ele yürürken hiç beklenmedik bir olayın başlarına geldiğini anlatan anne Diğrenci, "Oğlum yerde yatarken bana bağırdı anne bacağım koptu diye ama ben bayılmışım. İlk evladımı da trafik kazasında kaybettim çok yaralıyım bu yüzden Mert'in yanında geziyorum. O'nu hiç yalnız bırakmıyorum. Ancak başımıza böyle bir kazada gelecekmiş. Bugün onun karne günüydü. Benim çocuğum hep taktirname alırdı. Ben 7 yıldır evladımla birlikte karnesini almaya giderdim ama bu gün babası karnesini yatağına getirmek zorunda kaldı.Öğretmeninin elini öpemedi yavrum. Biz yandık başkaları yanmasın. Baz istasyonlarını şehir merkezine kurmasınlar" diye konuştu.

        Öte yandan oğlunun karnesini oğlunun arkadaşlarıyla birlikte öğretmeninden alan baba Mustafa Diğrenci ise, olayın savcımlığa intikal ettiğini ve soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ