Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dünya Meteoroloji Örgütü'nden uyarı!

        Dünya Meteoroloji Örgütü, geçen Nisan ayının ölçülen en sıcak nisan ve son 12 ayın da peş peşe en sıcak 12 ay olduğunu duyurdu.

        DÜNYADA SICAKLIK REKORU KIRILDI!

        Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), geçen nisan ayının dünyada en sıcak Nisan ayı olduğunu ve peş peşe son 12 ayda da dünyada sıcaklık rekoru kırıldığını açıkladı.

        Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan DMÖ Sözcüsü Claire Nullis, 1880'den beri tutulan sıcaklık kayıtlarına göre, dünya genelinde son 12 ayın, küresel ortalama yeryüzü ve okyanus yüzeyindeki sıcaklık bakımından peş peşe en sıcak 12 ay olduğunu bildirdi.

        REKOR SICAKLIK NİSAN'DA YAŞANDI!

        Amerika Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin (NOAA) verilerini paylaşan Nullis, geçen nisan ayının ölçülen en sıcak Nisan ayı olduğunu açıkladı.

        Nullis, geçen Nisan ayında yeryüzü ve okyanus yüzeyi sıcaklığının 20. yüzyılın Nisan ayı sıcaklık ortalamasının 1,1 derece üstünde ölçüldüğünü söyledi.

        Nisan dahil son 12 ayın peş peşe en sıcak 12 ay olduğunu ifade eden Nullis, son 15 ay boyunca 13 ayın ise en yüksek sıcaklık değerlerine ulaştığını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ