Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ankaralı Namık'ın başı yine belada!

        Ankaralı Namık, benzin istasyonundan aracına LPG doldurup, kaçmakla suçlanıyor. Benzin istasyonunun şikayeti üzerine harekete geçen polis, ünlü türkücüyü biber gazı kullanarak, gözaltına aldı.

        ANKARA-HABERTÜRK Cemal DOĞAN

        Ankara oyun havaları ve neşeli türküleriyle ve ‘Ankaralı Namık’ olarak tanınan Namık Uğurlu bir benzin istasyonundan aracına LPG doldurduktan sonra kaçtığı iddiasıyla gözaltına alındı. Oldukça sarhoş olduğu belirlenen ve olayın duyulması üzerine polis ekiplerinin peşine düşerek ancak biber gazıyla etkisiz hale getirip yakaladığı sanatçı tutuklanmaktan son anda kurtuldu.

        Türkücü Ankaralı Namık’ın başı bu kez hırsızlık iddiasıyla belaya girdi. Geçen yıl çeşitli, suç iddialarıyla tam 38 kez gözaltına alınarak rekor kıran Ankaralı Namık, bu kez aracına benzin alıp, parasını ödemeden kaçmakla suçlanıyor. İddiaya göre, Ankaralı Namık, Kazım Karabekir Caddesi’ndeki Toprak Petrol istasyonundan aracına LPG doldurdu. Ancak parasını ödemeden kaçtı. İstasyonun şikayeti üzerine, polis ekipleri harekete geçti. Polisin Cebeci’de yolunu kestiği Ankaralı Namık, araçtan inmedi. Bunun üzerine polis, biber gazı kullanarak, ünlü türkücüyü gözaltına aldı.

        ADLİYEYE ÇIKARILDI

        Cebeci Polis Karakolu’na götürülen Ankaralı Namık, daha sonra Adliye’ye getirildi. Önce suçüstü savcılığına çıkarılan Namık Uğurlu burada savcı Ali Kuşçuoğlu’na ifade verdi. Sanatçı önceki gece program yaptığı gazinodan O.Ö. isimli arkadaşıyla birlikte ayrıldığını söyledi. Ankaralı Namık, olayın nasıl geliştiğini şöyle anlattı:

        “Yolda LPG almak için Kazım Karabekir caddesi üzerinde Toprak Petrol istasyonuna girdik. Arkadaşım pompacıya 10 TL’lik gaz koymasını söylemiş. Bende depoyu komple doldurmasını söyledim. Daha sonra hesabını ödemek için markete gittim. Ancak daha sonra arkamdan arkadaşım O.Ö. geldi. Bende bunun üzerine marketten geri çıktım. Bu sırada Mehmet isimli arkadaşım ben LPG ücretinin öderim dedi, bizde petrol istasyonundan ayrıldık.”

        Sanatçı arkadaşıyla istasyonundan LPG ücretini ödemeden araçlarına binip hareket ettikten sonra Cebeci semti civarında polis memurlarının yollarını kestiğini belirterek şunları söyledi: “Polisler beni ısrarla gözaltına almak istediklerini söylüyorlardı. İstasyondaki LPG ücreti aklıma gelmediği için anlamadım. Aracımı yeni devraldığımı aranmasının olmayacağını belirterek araçtan inmeyeceğimi söyledim. Fakat onlar bana biber gazı sıkarak zorla gözaltına aldılar. Alkollü olduğum için de işlem yaptılar ve otomobilimi parka çektiler. Oysa olay esnasında zaten aracı da ben kullanmıyordum yanımda bulunan Nazım P. kullanıyordu. Suçlamaları kabul etmiyorum suçsuzum.”

        ADLİYE’DE TÜRKÜ SÖYLEDİ

        Ankaralı Namık’ın savcılığa verdiği ifadesinin ardından savcı Kuşçuoğlu, sanatçı hakkındaki hırsızlık, alkollü araç kullanmak ver görevli memurlara mukavemet etmek suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Avukatı olmadığı için Ankara Barosu’nun CMUK’tan avukat görevlendirdiği Namık nöbetçi 10. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Morali hayli bozuk olan ve tutuklanacağı endişesine kapılan sanatçının telefonla bir yerleri, aradığı “tutuklanacağım galiba” sözleri dikkat çekti. Daha sonra mahkemeye çıkarılan Ankaralı Namık mahkemede de hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Söz alan avukatı da olayın bir yanlış anlaşılmadan meydana geldiğini belirterek, “Müvekkilim ünlü bir sanatçıdır. 55 TL’yi ödeyecek güce sahiptir. Söz konusu karşı tarafında zararını ödeyecektir. Serbest bırakılmasını ve tutuksuz yargılamasını talep ediyorum” dedi. Mahkeme bunun üzerine Ankaralı Namık’ın tutuksuz yargılanmasına karar verirken alkollü ve stresli bir gece geçiren Namık beraberindeki arkadaşlarıyla türküler söyleyerek adliyeden ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ