Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Hydros’la uçmaya hazır mısınız?

        GİZEM SEVİNÇ SELVİ / GAZETE HABERTÜRK

        Yelken bağımlılık yapan, dehşet bir şey. Hydros ise pek yelkenliye benzer bir şey değil, adeta bir yaratık; 4 bacaklı, müthiş hızlı! Ortasında yalnızca bir ağ var ve benim gibi faniler için teknenin içinde ayakta durmak epey zor, ıslanması da cabası. Bir saatin sonunda üstüm başım sırılsıklam, makyajım akmış ve yerimden kıpırdamama rağmen yorgun admlarla indim tekneden. Birbirinden yakışıklı 4 rekortmen İsviçreli yelkenciyse dimdik ayaktaydı tabii. Biz de onlara eşlik ederek kendi çapımızda bir rekor kırdık zira İstanbul Boğaz’ında bu hızla ilerleyen kimse olmamış bugüne kadar, ne mutlu. Yine de bugün Kalamış’ta, içkinizi yudumlarken yaptıkları şovu izlemek, son derece cazip olabilir. Yalnız dikkat, gerçekten çok hızlı!

        2000 parça, 50 saat

        Hydros; 15 metrelik, trimaran tipi, yani üç gövdeli bir tekne. İstanbul’a bir konteynerle getirildi, montajı Kalamış Marina’da yapıldı. Beş gün boyunca toplam 50 saat süren montaj işleminde az buz değil, tam 2000 parça bir araya getirildi. Tamamlanıp ardından suya indirilen ‘Hydros’, Boğaz sularının yelkenlilere açılacağı ve Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın koşulacağı bugün sizlere heyecanlı dakikalar yaşatabilir. Bir maniniz yoksa kendinizi Kalamış’a atıp yelkenlilere karşı demlenebilirsiniz.

        Saatte 40 mille suüzerinde uçarak gidiyor

        Denizlerin Formula 1 araçlarına benzeyen ve hızını tamamen doğadan alan ‘Hydros’ son olarak 2014 yılında Genova Gölü’nde 123 kilometreyi (66,5 deniz mili) 4.5 saat giderek rekor da kırdı. Hydros ayrıca 31,46 knot’la kilometre rekorunu da elinde tutarken, 25,63 knot’la 1 saat rekorunun da sahibi. Ayrıca tekne kanatları üzerinde havalanırken saatte 40 mil hıza ulaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ