Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Serinleten 4 parça

        Deniz EGELİ / HABERTÜRK CUMARTESİ

        1- Çıkarın artık o taytları... Eylüle kadar da kaldırın. Kadın olmanın ayrıcalığını sonuna kadar yaşatacak etek ve elbiseleri giymemek niye? Uzun elbiseler yazın can kurtaranları... Giy ve çık, bu kadar pratik. Ancak pamuk ve ipek gibi doğal malzemelerden olması şart. Sade kesim düz inen elbiseler, ister uzun ister kısa her formuyla bu sezon da karşımızda... Çiçek baskılı olanları ise en çok göze çarpanları... Ancak dantel elbiseler başımızın tacı, gece gündüz romantik stili göklere çıkarıyor. Gömlek elbiseler ise, ofis ortamında hem daha formal hem de serin kalmanız açısından en pratik çözüm. Altına ister şık bir sandalet ister stiletto giyin şıklık garanti.

        2- Ve elbette etekler... A kesimi, pililisi, fırfırlısı, jean’i hepsi sıcak günlerin olmazsa olmazı... Gündüzden geceye taşıyabileceğiniz pilili etekler yaz gardıroplarının vazgeçilmezi. Penye olanları gün içinde, ipek ya da şifon etekler ise yaz gecelerinde romantik alternatifler... Üstüne giyilebilecek farklı bluz ve tişörtle yazın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

        3- Birkaç yıldır koleksiyonlarda yerini alıyor ama bu yaz en şaşaalı dönemini yaşıyor göbeği açıkta bırakan kısa üstler yani crop top’lar... Pantolonun üstüne de eteğin üstüne de giyilebiliyor. Göbeğiniz çok da görünsün istemiyorsanız yüksek bel etek ve pantolonlarla da şık bir stil yakalayabilirsiniz. Beyaz ve açık mavi renkte olanları bu yaz çok revaçta.

        4- Yaz hiç şortsuz geçer mi? Bermuda forever! Üstelik bermuda şortlar şehir hayatına da çok uygun. Keten ya da pamuklu kumaşlardan üretilen bermuda şortlarla hem rahat hareket eder hem de serin kalırsınız.

        PENCERE AÇIN

        Son yıllarda üst giysilerin üzerindeki pencereler dikkatinizi çekiyordur. Elbiselerde açılan küçük pencereler sıcak yüz günlerinde serinlemek için iyi fikir. Bluz ya da elbisenizin yaka, kol ve etek kısmına birkaç ufak pencere açabilirsiniz.

        ERKEKLERE NOT

        Ne yazık ki sizin etek ya da elbise giyebilmek gibi şansınız yok. Ancak çok kırışsa da keten pantolonlar en iyi tercih... İnce kumaştan üretilmiş chino pantolonlar da diğer alternatifler... Bilekte biten paçalar yaz günleri için ideal olsa da kısalığı fazla abartmayın komik duruyor. “İlla kısa olsun” diyorsanız kısa pantolon ya da bermuda şort giyin. Ayrıca özellikle Avrupa’da kısa pantolon üstüne ceket modasının revaçta olduğunu belirtelim...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ