Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dünya bu Türk'ün tasarımlarını konuşuyor

        Merve Akan- HABERTÜRK

        Süper kahraman çılgınlığı son dönemde alıp başını gitti. Hatta bu kahraman tutkusu erkekleri Nerd müsün, Geek misin diye ikiye bile böldü. Nerdler midir Geekler midir sebep nedir bilemiyoruz ama erkekler yüzünden süper kahramanlarla birlikte yaşamayı öğrendiğimiz bir gerçek. Erkeklerin bu tutkusunu bir adım ileriye taşıyan Burak Doğan ortalıkta dolanan çoğu saçma eşya yerine, süper kahraman amblemlerinden resimlerde gördüğünüz bu şahane kitaplıkları tasarlıyor.

        Genç yaşına rağmen büyük işler yapan Burak, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunu. Burak’ın yaptığı işleri görünce de “İlhami nereden geldi?” diye merak etmeye başladım ve Burak “Birçok çizgi roman serisini takip ediyorum. Haliyle evimde çizgi romanlarımı düzenlemek ile ilgili sıkıntılar yaşıyordum. Onları düzenlemek ile ilgili bir çözüm ararken de aklıma böyle bir kitaplık yapma fikri geldi. Buna benzer pek bir çalışma olmadığını görünce de bir ürün tasarımcısı olarak, böyle bir çalışma yapmaya karar verdim” dedi.

        Kitaplık yaptıracak kadar çok çizgi romanı olduğuna göre, elbette bir favori kahramanı olmalı: Batman

        “Batman filmlerini çok izlerdim. Diğer süper kahramanlar gibi özel güçleri olmadan kahramanlık yapması ilgimi çekiyordu. Tabiri caizse, adamın dibiydi ” diyecek kadar tutkun Batman ağabeyimize. Favori süper kahramanı için “ Onunla ilgili daha farklı bir çalışma yapmak istiyorum” diyor.

        Her nekadar Batman favorisi olsa da ilk göz ağrısı Superman

        Dedik ya Batman için farklı projeler var kafasında, o yüzden de kitaplık tasarımlarına ilk olarak Superman amblemiyle başlamış. İlk işini de geçtiğimiz yıl Temmuz ayında bitirmiş. Yaptığı çalışmayı sosyal medya hesaplarına ekleyince de gerisi çorap söküğü gibi gelmeye başlamış. İnsanların talepleri gelmeye başlayınca Burak “ Baktım insanların kitaplığa baya bir ilgisi oldu, diğer konseptleri de –Wonder Woman, Captain America, Marvel- hazırlamaya başladım” dedi.

        Türk basınında değil, yabancı basında daha çok tanınıyor Burak!

        Yaptığı işleri yabancı menşeli paylaşım sitelerine yükleyince, bir anda Burak’ın tasarımları dünya çapında popüler olmaya başlıyor. Dünyanın farklı yerlerinden insanlar tek tek onunla iletişime geçmeye başlayınca Burak “Açıkcası bu kadar ilgi çekeceğini tahmin etmiyordum” diyor.

        Kitaplıklara her geçen gün talep artıyor ama seri üretim söz konusu değil. Burak her bir kitaplığı kendi eliyle hazırlıyor. Dolayısıyla bir kitaplığın yapılması; tasarımına kullanılan malzemeye göre farklılık gösteriyor. Genellikle ahşap malzemeyle çalışan Burak “3 gün şekillendirme 2 gün boyama süresi” diyerek ortalama bir üretimin bir haftayı bulduğundan bahsetti.

        Önümüzdeki aylarda çok daha farklı mobilya işleriyle karşımıza çıkacak olan Burak, şimdilik kitaplıklarıyla adından söz ettiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ