Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Haftasonu hava nasıl olacak? Hava durumu 01.07.2016

        HABERTURK.COM

        İstanbul'da dün etkili olan yağış kenti terk etti. Bugün hava parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 31 derece olacak. Yağışlı hava, 2 gün aradan sonra pazar günü geri dönecek. Pazar, pazartesi ve salı günleri gökgürültü sağanak yağış bekleniyor.

        Ankara, bugün parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklık 30 derece.İzmir'de ise hava az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 34 derece olacak.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        İSTANBUL'DA YAZ YAĞMURU VURDU, GEÇTİ

        Meteroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıların ardından dün İstanbul’da etkili olan sağanak, yolları göle çevirirken, vatandaşlara zor anlar yaşattı.Yaz aylarının ilk günlerinde etkisini sürdüren ve aralıklarla yağan yağmur dün de etkili oldu. Sabah saatlerinde başlayan sağanak, özellikle Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Üsküdar ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi.

        Günün her saati kalabalık olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi, yağmur nedeniyle bir anda boşaldı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, çevredeki bina ve işyerlerine sığındı.Bazıları çanta veya naylon poşetle başını kapatarak yağmurun etkisinden kurtulmaya çalıştı. Turistler ise yaz yağmurunda dolaştı, çevrede fotoğraf çekti.

        Üsküdar Meydanı’nda daha önceki yağışlarda da gördüğümüz denizle karanın adeta birleşmesi sonucu vatandaşlar yolun karşısına geçmekte zorlandı.

        Vatandaşlar, Marmaray Üsküdar İstasyonu’nun çıkışında yağmurun dinmesini bekledi. Su birikintisi nedeniyle trafiğin kilitlendiği noktalardan biri de Haliç Köprüsü oldu. Edirne istikametinde orta köprü girişinde atık su giderlerinin tıkanması nedeniyle oluşan su birikintisi, trafiği tek şeride indirdi. İtfaiye ekipleri su giderlerinin kapağını açıp biriken çöpleri temizledi.

        Su birikintisinin akması ile yol açıldı. Diğer yerlerde de taşan rögarlara itfaiye ve belediye ekipleri müdahale etti. Yola taşan yağmur suyunun tahliyesi için çalışma yapıldı.

        YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Yağışların; öğle saatlerine kadar Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu yağışı, taşkın vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ