Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Yavuzcan Çetin ile 5’te 5

        Ece ULUSUM / HT CUMARTESİ

        Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek YavuzFest’in sahnesinde Kaan Tangöze, Büyük Ev Ablukada, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Kurtalan Ekspres gibi rock müziğin birçok ismi sahnede olacak. Bu festivali babasının anısına yapan Yavuzcan Çetin, 5 soruda festivali anlattı...

        Türkiye gündemi yoğun, ülke toparlanıyor. Etkinliğe devam etmenize çok sevindim, hayatımızda böyle şeylere çok gerek var. Siz ne dersiniz bu konuda?

        Türkiye’de üzücü olayların cirit attığı bu dönemde sanatçılar kilit rol oynuyor. Nasıl doktor her sabah işe gidip can kurtarıyorsa sanatçılar da sanatı sürdürmeli. Onlar halkın sesidir; insanların dertlerine deva olur, onlara ilham verirler. Büyük savaşlar ve suikastlar gören Sokrates’in “Müzik ruhun gıdasıdır” sözünü çok beğenirim. Bu söz, Atatürk’ün “Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz” sözünün karşılığıdır bana göre.

        Böyle bir ortamda sanatçıların nasıl etkilendiğini merak ediyorum...

        Çok üzgünüz. Maddi olarak da etkileniyoruz. Etkinlikler iptal olunca ev kiramızı ödeyemez hale geliyoruz. Sanat çoğunlukla eğlence olarak görüldüğünden etkinliklerin iptal edilmesini istediklerini görüyorum, halbuki eğlence, sanat için küçük bir araçtır.

        Etkinliğin 3. yılında neler değişti?

        YavuzFest’in en önemli özelliği, hiçbir şeyin değişmemesi. Her yıl olduğu gibi biraraya gelince eski hatıraları yâd ediyor, sadece Yavuz Çetin’i değil arkada bıraktığımız bütün efsaneleri hatırlıyoruz.

        Uniq’te olmasının bir nedeni var mı? Festivali düzenlerken mekân sıkıntısı çekiyor musunuz?

        YavuzFest’in geliri ve gideri birbirine eşit olduğu için hep maddi sıkıntı çekiyoruz. Neyse ki bize kapılarını açan Uniq İstanbul gibi sanatsever kuruluşlar var.

        Dünyada birçok etkinlik neden yapıldığı unutularak gerçekleştiriliyor. Gerçi Yavuz Çetin’i unutmak mümkün değil...

        Sıkıntılara rağmen YavuzFest’i gerçekleştirmek hepimiz için önemli. Yavuz Çetin rock müziğin ve bütün dinleyenlerin babasıydı, onunla gurur duyuyor ve anıyoruz. Ben de öz oğlu olarak onu onurlandırmak için elimden geleni yapıyorum ve yapacağım da. Festivale herkesi bekliyorum. Gelin, güzel bir gün geçirelim ve içimizdeki ateşe su dökelim arkadaşlar...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ