Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi SoundClash’in Los Angeles’taki finalinde 2016 dünya birincisi, eski muhasebeci Cafer Kabak oldu

        Ece ULUSUM / eulusum@htgazete.com.tr

        ■ Ülke finalistleriyle yarıştınız. 1 yıldır profesyonel DJ’siniz, diğerleri de yetenekliydi ama siz kazandınız. Sizce onlardan farkınız neydi?

        DJ’ler yetenekli ve bir o kadar da başarılıydı. Ama kendime ve setime güvendim, Las Vegas’ta risk alıp popüler müziklerden uzak bir set çaldım. Diğer finalistlerin sound’larından çok faklıydı. Farkımız bu olabilir.

        ■ SoundClash’a katılma hikâyenizi ve sonrasındaki aşamalarda neler yaşadığınızı anlatır mısınız?

        Hobi olarak başlamıştım DJ’liğe. İlker Aksungar ile tanıştım, eğitim aldım ve “Frndzz” takımına girdim. Bu yarışmaya da biraz arkadaşlarımın heveslendirmesiyle katıldım. 400’e yakın set arasından ilk 20’ye seçildim. Halk oylamasında 6 finalistten biri oldum. Final gecesi jüri, iki DJ arasında kaldı, biri bendim. Seçemeyince yeniden çalmamızı istediler ve sonunda kazandım.

        ■ Dünyanın en önemli elektronik müzik kayıt şirketi AfterCluv Dancelab ile kontrat, DJ Mag ile imkânlarından faydalanma... Nefis bir şey! Bundan sonra neler olabilir?

        Ödüller iştah kabartıcı ve motive edici gerçekten! Yarışma kayıt şirketinden performans mekânlarına kadar birçok avantaj sunuyor. Bundan sonra olacaklar benim neyi yapıp neyi yapmadığımla doğru orantıda gelişecek. Müziğin birleştirici gücünü ve ona olan tutkumu disiplinli çalışmalarımla birleştirdiğim sürece başaramayacağım bir şey yok. Ayrıca Türkiye’nin en önemli elektronik müzik oluşumu Housekeeper’a dahil oldum.

        ■ Muhasebecilikten DJ’liğe... Önceki işinizin rutin olması mı sizi böyle hareketli bir işe yönlendirdi yoksa başka bir neden mi?

        Muhasebede çalışırken işe konsantre olmak için müzik dinlerdim. Müzik, her zaman hayatımın bir parçası oldu. Bateri çalardım, bir sakatlık neticesinde bateriyi bıraktım ve elektronik müziğe yönlendim. Bu heves hayatımın odak noktası haline geldi. “Keşke yapsaydım” demektense “İyi ki de yapmışım” demenin beni daha mutlu edeceğini anladım.

        ■ Mesleki açıdan muhasebecilikle DJ’lik arasında kesişen noktalar var mı?

        Belki vardır, hiç düşünmedim. Muhasebe rutindir ve kuralları vardır, asla değiştiremeyeceğiniz... Ama DJ’liğin sınırı ve kuralları sizin hayal gücünüz dahilinde. Neyi, nerede ve nasıl istersen o şekilde yapabilme şansınız var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ