Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kurban Bayramı için tatil rotaları
        1

        Eylül en güzel mevsimlerden biri, bence tatil yapılabilecek en güzel zaman. Üstelik, yine hiçte kısa olmayan bir tatil bekliyor bizleri. Tatilde, hem dinlenmek, hem de güzel sezonun son güzel günlerinin tadını çıkarmak isteyenler için önerilerim olacak. Uzağa gitmek isteyenler için de, tercihini şehre yakın lokasyonlardan yana kullananlar için de birbirinden cazip destinasyonlar seçtim. İster kültür turu yapın, ister denizin tadını çıkarın; tercih tamamen size kalmış. İşte, kurban bayramı için en güzel alternatif tatil rotaları.

        2

        BOZCAADA

        Adanın belki de en güzel zamanlarından biri Eylül ayı. Bağbozumu zamanı olduğu için; daha da çekici hale gelen Bozcaada’ya gitmeyi düşünürseniz; elinizi çabuk tutun, aldığım duyumlara göre, şimdiden pek çok kişi bayram tatili için bu şirin adaya gidecek. Tarihi sokakları, doğası, insanı ile Bozcaada nefis bir tatil alternatifi.

        3

        KAPADOKYA

        Sonbaharın en güzel tonları, güneşin doğuşuna şahit olunabilecek balon turu, oluşumu bir çeşit efsane olan Peri Bacaları, üzüm bağları, yöresel lezzetler… Kapadokya’yı özetle tanımlayan cümleler bunlar olsa gerek. Daha önce gitme fırsatınız olmadıysa, bu tatil için Kapadokya’yı tercih edebilirsiniz.

        4

        SELİMİYE

        Selimiye, ülkemiz sınırları içerisinde, hala bozulmamış, doğasıyla büyüleyen, huzurlu bir tatil durağı. Benim adeta aşık olduğum destinasyonlardan biri. Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı, bu sevimli kasaba, aynı zamanda balığın en tazesini yiyebileceğiniz yerlerden biri. Dingin bir tatil ihtiyacı içindeyseniz, Selimiye tam size göre. Listeye alın derim.

        5

        SAPANCA

        Uzun yol yerine, daha uzun tatil yapmak isteyenler için en güzel alternatiflerden biri Sapanca. İstanbul’a sadece 1,5 saat uzaklıkta bir cennet. Gölü, yeşilin her tonunu görebileceğiniz doğası, temiz havası ile şahane bir alternatif. Üstelik SPA hizmeti veren tesisleri ile de son derece cazip. Bir küçük lezzet önerisi; Sapanca’ya gitmişken mutlaka Maşukiye’de balık ziyafeti yapın.

        6

        ABANT

        Abant, ülkemizin en güzel köşelerinden biri. Özellikle bahar ve kış aylarında, pek çok tatilcinin gözdesi. Eylül ayı, Abant’ın keyfini çıkarabileceğiniz aylardan biri. Bu bayram tatilinde, temiz havayı doya doya soluyabileceğiniz, doğanın tadına varabileceğiniz bir yerde olmak isterseniz, size kesinlikle Abant’ı öneriyorum. Göl kıyısında yapacağınız bir yürüyüş bile kendinizi yenilemenizi sağlayacak.

        7

        KAZ DAĞLARI

        Şöyle bir yer düşünün; hem ormanın içinde, hem de uçsuz bucaksız bir deniz manzarası. Bol oksijende cabası. Edremit Körfezi’nin incisi Kaz Dağları’ından bahsediyorum. Çanakkale ve Balıkesir’in kesiştiği noktada yer alan Kaz Dağları’nda, sonbaharı hakkıyla yaşayacaksınız. Sarı yapraklar ve şelaleler bu tatili benzersiz kılacak küçük detaylar sadece. Üstelik, Çanakkale ve Bandırma’ya feribotla da ulaşabiliyorsunuz. Es geçmeyin, listenize yazın, pişman olmayacaksınız.

        8

        TARAKLI / GÖYNÜK

        Sakarya ilinin şirin ilçesi Taraklı da, bu bayram tatili için seçenekleriniz arasında. Taraklı, tarihi dokusu neredeyse, hiç bozulmamış olan bir Osmanlı kasabası. Buram buram tarih kokan ilçe, cumbalı evleri, taş sokakları, birbirinden leziz tatlarla dolu mutfağı, samimi halkı ile gerçekten görülesi bir lokasyon. Tarihi konaklarında konaklayabilir, yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuk sonrası Akşemsettin Hazretleri’ninTürbesi’nin de bulunduğu bir diğer tarihi lokasyon Göynük’ü de ziyaret edebilirsiniz.

        9

        YALOVA

        Termal kaynakları, kolay ulaşabilir olması, doğası ile kesinlikle en elverişli tatil noktalarından biri olan Yalova’da, Eylül ayında, hem tarihi noktaları gezebilir, termal hizmeti veren konaklama merkezlerinde yazın yorgunluğunu atarak, dinlenebilir, Çınarcık’ta denize girebilirsiniz. Yalova’da yapılabilecek pek çok şey bulacaksınız. Feribotla ortalama 1-1,5 saat içinde ulaşabileceğiniz Yalova da tatil listenizde olması gereken şehirlerden biri.

        10

        ŞİLE

        Şile, İstanbullu’ların kurtarıcı tatil lokasyonudur. Kısa tatillerde, dolup taşan Şile, pek çok İstanbul’lu tatilcinin bayram ve özel gün tatillerini de değerlendirdikleri, bir tatil noktası olma özelliğini de taşıyor. Deniz, kum, güneş, doğa kısaca bir tatil için gerekli olan ne varsa bulabileceğiniz Şile, İstanbul’a çok yakın olması dolayısıyla da gözde bir tatil beldesi. Bayram tatili için de biçilmiş kaftan deyim yerindeyse.

        11

        KARTEPE

        Yine İstanbul’a çok yakın bir tatil rotası. Kocaeli sınırları içerisinde bulunan ve özellikle kayak sezonunun hit noktalarından biri olan Kartepe, kurban bayramı tatiliniz için değerlendirebileceğiniz bir diğer alternatif. Dört mevsim cennet köşesi olan Kartepe’de yemyeşil doğa içerisinde konaklayabilir, bir çok aktivite ile iyi vakit geçirebilirsiniz.

        12

        ASSOS

        Dilekolay tam 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Assos, sessiz ve dingin tatil severlerin uğrak durağı. Sit alanı olarak ilan edilmiş olan ve Assos’un bulunduğu Behramkale görenleri kendisine hayran bırakan bir tatil rotası. Ege mutfağının en güzel örneklerini tadabileceğiniz, taze balığa doyacağınız, tarih ve kültürün doğa ile bütünleşmesine şahit olacağınız Assos, mutlaka listenizde olmalı.

        13

        RİVA

        Riva, İstanbul Beykoz’a bağlı, yakın tatil seçeneklerinizden biri. Her yıl birçok tatil severi ağırlayan Riva’ya günü birlik gidebileceğiniz gibi, bölgede yer alan konaklama tesislerinde bayram tatilinizi geçirebilirsiniz. Denizi ve kumsalı bulunan Riva’da güneşin tadını çıkarabilir veya Riva Deresi’nde balık tutabilir, ATV’lerle safari yapabilirsiniz.

        14

        SİDE

        Akdeniz’in en güzel lokasyonlarından biri olan Side’nin de en güzel olduğu aylar Eylül ve Ekim ayları. Kurban Bayramı tatiliniz için Akdeniz kıyılarında olmayı düşünüyorsanız Apollon Tapınağı ve Aspendos ile tarihi yaşatacak, denizi, kumsalları ile sizi fethedecek Side’yi tercih edebilirsiniz. Günü birlik Alanya gezisi yapabileceğiniz de aklınızda olsun, çünkü Side – Alanya arası yaklaşık bir saat sürüyor.

        15

        POLONEZKÖY

        1800’lü yıllarda Polonyalılar tarafından kurulan Polonezköy, şehrin kalbinde bir saklı huzur köşesi adeta. Sadece tatil için değil, hafta sonları kahvaltı, doğa ile iç içe olmak için de çok tercih edilen bir lokasyon. Pek çok aktivite fırsatı da sunuyor bu şirin köy. Kurban Bayramı tatili için düşünürseniz, inanın butik otelleri ile ünlü olan Polonezköy’den çok mutlu ayrılacaksınız.

        16

        KIYIKÖY

        İstanbul’a iki saat uzaklıktaki Kıyıköy, Kırklareli iline bağlı. Bizans dönemine ait tarihi eserlere sahip bir sahil kasabası. Ahşap dönem evleri, balıkçı barınakları ve zamanında korsanların sığındığı mağaralarla dolu bir yer Kıyıköy. Sahili, manastırları, yöreye has lezzetleri ve konaklama tesisleri ile çekici bir tatil noktası.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ