Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Delilik mi cesaret mi? İşte maceraperestlerin serüvenleri!
        1

        Alman Waldseilgarten Hollschlucht, uçurum kenarında sunduğu kamp alanlarıyla nefes kesiyor.

        2

        Gazete Habertürk'te yer alan habere göre Almanya Alpleri’ndeki bu düzlük alanda 2 ayrı platform bulunuyor.

        3

        Biri ziyaretçilerine kayalıklarda eşsiz bir manzara sunarken, diğeri de benzer bir tecrübeyi farklı bir alanda yaşatıyor.

        7

        19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında İngiliz sporcu Jediah Doohan, 100 saat sürecek "Dünya ip üstünde en uzun süre kalma" rekor denemesine başladı.

        8

        Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bin 200 metre uzunluğundaki kanyonun 415 metre yüksekliğinde olduğunu söyledi.

        9

        Su derinliğinin ise 85 metre civarında olduğuna işaret eden Arlı, kanyonu spor merkezi haline getirmek için başlattıkları çalışmaların sonuç verdiğini belirtti. Arlı, Şahinkaya Kanyonu'nun iki yıl içinde 11 farklı ekstrem branşının aynı anda yapılabileceği parkura dönüştürülmesinin planladığını kaydetti.

        10

        Hazırladıkları eylem planlarının ardından kendilerine bir rota belirlediklerini ve bir organizasyon yapmayı düşündüklerini dile getiren Arlı, "Dünden itibaren bölgeye sporcularımız gelmeye başladı. Bugün de İngiliz sporcu Jediah Doohan, 'Dünya ip üstünde en uzun süre kalma' rekor denemesini başarıyla bitirdi.

        11
        12

        UÇURUMUN ORTASINDA NE YAPTIKLARINI TAHMİN BİLE EDEMEZSİNİZ!

        Macera deyince yamaç paraşütünden ötesini hayal edemiyorsanız, bu haber tam size göre! Ticket To The Moon adlı macera ekibi, Bosna Hersek'te bir kanyona hamak kurup sallandı.

        13

        Maceraperest ekip Ticket To The Moon, kanyona hamak kurma maceralarını tekrarladı. Daha önce de bir kanyona hamak kuran ekip, bu heyecanı bir kez daha yaşattı.

        14

        Yerden 200 metre yüksekliğe hamak kurup sallanan ekibin fotoğraflarına baktığınızda bile başınız dönebilir.

        15

        Bosna Hersek'te bir kanyona kurdukları 80 metrelik halata kurulan 17 hamakta, 19 kişi 4 saat boyunca sallandı.

        37
        38

        8booth mahlaslı maceraperest, bu sefer az kalsın son macerasını gerçekleştiriyordu. Sekiz katlı bir binanın terasına çıkan genç adam, tereddütsüz bir şekilde binanın tepesinden kendisini aşağıdaki denize bıraktı.

        39

        Kendisini profesyonel olarak tanımlayan maceraperest, profesyonelliğine de pek yakışmayan bir atlayışla az kalsın betona çakılıyordu.