Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava durumu 25.10.2016 Havalar ne zaman soğuyacak
        1

        Bugün yurdun iç ve batı kesiminde yağış beklentisi yok. Parçalı ve az bulutlu hava hakim. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğu hattında yağış etkili olacak. Yağışların özellikle Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

        2

        Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Rize, Artvin, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri ile Trabzon iç kesimleri, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        3

        Yağışların; Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

        4

        Doğu Karadeniz'de özellikle Marmara ve Kuzey Ege'de denizlerde kuzeyli rüzgarlar yer yer kuvvetli esecek. Yağışlı sistemin etkisini gösterdiği doğu kesimlerde sıcaklıklar düşecek.

        5

        Meteoroloji 12. ve 13. bölge müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerin kar yağışlı; Ağrı, Iğdır çevrelerinin yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu; Tunceli'nin de çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        6

        Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğudan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi ve sıcaklığın 2 ila 3 derece azalması öngörülüyor.

        7

        Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta sıfırın altında 2, Ardahan'da sıfırın altında 1, Erzurum'da 1, Ağrı'da 2, Iğdır'da 4, Tunceli'de 7, Erzincan'da 9 derece ölçüldü.

        8

        Çarşamba günü kuzey kesimlerdeki yağış doğuya doğru hareket edecek. Doğu bölgelerde ve Rize ve Artvin çevrelerinde yağışlar görülecek.

        9

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, Türkiye'nin Doğu bölgesindeki birçok iline kar geliyor. Ekim ayının son günlerinde soğuk bir hava sisteminin etkisine gireceğiz.

        10

        Havanın daha da soğuyacağını belirten Öztel, "İstanbul'da hava perşembeden sonra 15-14 derecelere düşecek. Biz bunu 12 derece hissedeceğiz. Hatta bazı ilçelerde 10 derece hissedilecek. Marmara'ya son zamanların en soğuk havası geliyor. Haftasonunda kuvvetli yağışlar geliyor" dedi.

        11

        Kars, Ağrı, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde de karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari yağmur geçişleri olacak. Yağış alan bölgelerde sıcaklıklar düşecek.

        12

        Perşembe günü özellikle Marmara bölgesinin doğusunda ve kuzey kesimlerinde yağışlar görülecek. İstanbul, Sakarya, Kocaeli çevrelerinde sağanak yağış geçişleri görülebilir. Yağışlar Batı Karadeniz'de etkili olacak. Bu yağışların hafif olması bekleniyor.

        16

        Cuma günü yağışlı sistem Karadeniz kıyılarında, yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Marmara, Ege ve Eskişehir çevrelerinde yağış var. Güneydoğu kesimlerde yağışın etkisi görülecek.

        17

        Yağışlar Erzurum ve Ağrı çevrelerinde yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek. Batı kesimlerde sıcaklıklarda düşüş bekleniyor.

        18

        Cumartesi günü yurtta hava durumu /HABERTURK.COM

        19

        KAR ORADA HAYATI FELÇ ETTİ

        Van'ın ipekyolu ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde başlayan yağmur, sabaha karşı yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının yaklaşık 10 santimetreyi bulduğu İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi'nde ise hayat adeta durdu.

        20

        Yola hazırlıksız çıkan sürücüler kardan dolayı zor ilerlerken, iteklenen bazı araçlar ise güçlükle ilerleyebildi. Beraberinde çileyi de getiren kar yağışı, yüksek kesimlerde zaman zaman etkisini sürdürüyor.

        21

        Ardahan'ın Posof İlçesi'ne kar yağdı.

        46
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ