Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kaş'ın 'asırlık pehlivanı'
        1

        Antalya'nın Kaş ilçesinde geliniyle yaşayan 108 yaşındaki Ali Kocaer'in hikayesi duyanları adeta büyülüyor.

        2

        İlçeye 47 kilometre uzaklıktaki Hacıoğlan Mahallesi'nde yaşayan 108 yaşındaki Ali Kocaer, ilerleyen yaşına rağmen evinin bahçesindeki zeytinliğiyle ilgileniyor.

        3

        İlçenin bilinen en yaşlı kişisi olan Kocaer, 2006 yılında ilk, 2008 yılında ise ikinci eşini ve 9 yıl önce de hayatta kalan tek çocuğu Mehmet'i kaybettikten sonra gelini Halide Kocaer ile yaşamaya devam ediyor.

        4

        3 torunu ve 5 torununun çocuğu bulunan Kocaer, yaptığı açıklamada, babasının Kurtuluş Savaşı'nda hayatını kaybetmesi nedeniyle çocukluğunun fakirlikle geçirdiğini bildirdi.

        5

        Kocaer, 5 kardeş olarak yetim büyüdüklerine işaret ederek, "Bir ananın elceğizine kalmışız. 5 çocuk çırçıplak, yalın ayak büyüdük. Harmanı köylerden bir diğer köye sırtımızda taşıdık. Çocukluğumda tek yiyeceğimiz arpa ekmeğiydi." diye konuştu.

        6

        15 sene Karakucak pehlivanlığı yaptığını ve kendisine "Şeytan" lakabının takıldığını vurgulayan Kocaer, "(Şeytan geliyor) dediler mi tamamdır. Elmalı'ya 2-3 kere güreşe gittim. Yayla köylerine de sürekli güreşe gittim." ifadesini kullandı.

        7

        Kocaer, pehlivanlığının ardından 15 yıl da köy muhtarlığı yaptığını anlattı.

        8

        1938 yılında ilk evliliğini yaptığını, çocuğu olmayınca ekinci kez evlendiğini belirten Kocaer, ikinci eşinden doğan üç çocuğundan birinin doğumda, birinin ise 2 yaşında hayatını kaybettiğini bildirdi.

        9

        Kocaer, hayatta kalan tek çocuğu Mehmet'ten 3 torunu bulunduğunu, torunlarının da 5 çocuk sahibi olduğuna değindi.

        10

        Kocaer, "Çocukluğumdan beri ekmekle tarhana çorbası içerim. Bunun yanında 5-6 tane keçimiz ve tavuğumuz vardı. Onlardan üretilen yoğurdu ve yumurtayı, tarladaki domatesi yiyerek sağlıklı yaşadım." diye konuştu.

        11

        Her sabah, evin avlusunda bulunan bahçesini gezip ağaçları kontrol ettiğini dile getiren Kocaer, geçimini ise devletin verdiği yaşlılık maaşıyla sürdürdüğünü kaydetti. (AA)

        12