Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Metrobüste büyük izdiham

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Zincirlikuyu- Söğütlüçeşme hattının açılmasının ardından, metrobüse olan ilgi bir kat daha arttı. Zincirlikuyu'dan Söğütlüçeşme'ye 24 dakikada ulaşan metrobüse gösterilen ilgi yoğunluğu da beraberin de getirdi. Akşam saatlerinde, metrobüs yolcuları duraklara sığmadı. Özellikle Mecidiyeköy durağında oluşan yoğunluk polisin devreye girmesine neden oldu. Kalabalık metrobüs yoluna taşınca polis müdahale etti. Yunus ekipleri ve ilçe polisi yoğunluk nedeniyle metrobüse binemeyip öfkelenen vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Kapanan metrobüs yolu da polis tarafından açıldı. Metrobüs durağına çıkan altgeçit tıklım tıklım doldu. Bazı vatandaşlar merdivenleri 20 dakikada çıkabildiğini söyledi. Duruma isyan eden vatandaşlar seferlerin sıklaştırılmasını istedi.

        Yaklaşık 1 saattir durakta beklediğini söyleyen bir yolcu, "Metrobüs iyi bir hizmek ancak duraklardaki yoğunluğu giderecek önlemler de alınmalı. Yoğunlaşan duraklarda, görevliler kalabalığa yön vermeli" diye konuştu. Paralı gişelerdeki beklemeden oluşan yoğunlu nedeniyle metrobüs durağına çıkan merdivenleri 20 dakikada çıktığını belirten bir başka yolcu ise, "Paralı gişelere bir çare bulunmalı. Yoksa bu durumu her zaman yaşayacağız." dedi.

        Zincirlikuyu durağında da aktarmalar sırasında vatandaşlar zor anlar yaşadı. Metrobüslere binmeye çalışan vatandaşları belediye görevlileri megafonla anons ederek yönlendirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ