Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Metrobüs kullanıcılarına sabah sürprizi

        Begüm Çelikkol / HABERTURK.COM

        Zincirlikuyu'dan binildiğinde Söğütlüçeşme'ye 11 dakikada ulaşan metrobüsün kullanıcıları ise bugün büyük bir müjdeyle güne başladı. Birçok yolcu sabah saatlerinde çiçeği burnunda yeni hatta yolculuk ederken tek biletle Avrupa Yakası'na gidebileceğini öğrendi.

        İETT yetkililerini arayıp konuyla ilgili bir bilgi almak istediğimizde de bundan sonrasında Söğütlüçeşme durağından binen tüm yolcular, Zincirlikuyu'dan aktarma yapmadan Edirnekapı durağına kadar gidebilecek. İETT yetkilileri bu hizmet için çift bilet kullanılmayacağını da sözlerine ekledi.

        BAZI OTOBÜS HATLARI KALDIRILIYOR

        Tek bilet uygulamasının ardından bazı otobüs hatlarının da zamanla kaldırılacağını söyleyen İETT yetkilileri bu otobüs hatlarını şöyle sıraladı: "120 Kadıköy-Mecidiyeköy, 129 Altunizade-Mecidiyeköy, 500 Cevizlibağ-Kadıköy, 500A Kadıköy-Edirnekapı"

        KÖPRÜ 7 DAKİKADA GEÇİLİYOR

        - 150 günde inşa edilen metrobüs yoluyla, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme arası 11 dakika

        - Köprü 7 dakikada geçiliyor

        - Zincirlikuyu, Boğaziçi Köprüsü, Burhaniye Mahallesi, Altunizade, Acıbadem, Uzunçayır, Hasanpaşa, Söğütlüçeşme istasyonlarının yer aldığı hatta, günde ortalama 300 bin yolcu taşınması hedefleniyor.

        - Söğütlüçeşme-Avcılar arasında ise 63 dakika yolculuk ediliyor

        - Metrobüs saatte 60 km hız yapıyor. Bir tanesi ise 230 yolcu kapasiteli

        BEYLİKDÜZÜ'NE NE ZAMAN?

        İETT'nin web sitesinde yazılan bilgilere göre Beylikdüzü-Söğütlüçeşme metrobüs hattının 2009'un Ağustos ayında bitecek. Bu hattın uzunluğu ise 50 km. Sefer süresinin gidiş dönüş 160 dakika olacağı belirtilen seferlerin aralığı ise ortalama 32 saniye. Sitedeki bilgilerde yolcu kapasitesinin de günde 1.170.000 olacağı yazılıyor. Yazılana göre duraklar şöyle olacak:

        "Tüyap Fuar Merkezi- Beykent- Beylikdüzü- Emlakbank Konutları- Büyükşehir Konutları-Tatilya -Türksan- Avcılar Lisesi- Avcılar (İÜ Kampüsü)- Denizköşkler (Gümüşpala Mah.)- İETT Kampı- Küçükçekmece- Cennet Mah.-Yeşilova (Florya)- Sefaköy- Yenibosna (Kuleli)- Şirinevler- İncirli (Ömür)- Zeytinburnu Metro-Merter- Cevizlibağ- Topkapı- Maltepe- Adnan Menderes Bulvarı- Edirnekapı- Ayvansaray-Halıcıoğlu- Okmeydanı- Perpa- SSK Okmeydanı Hastahanesi- Çağlayan- Mecidiyeköy-Zincirlikuyu- Boğaz Köprüsü- Burhaniye Mahallesi- Altunizade- Acıbadem- Uzunçayır-Hasanpaşa-Söğütlüçeşme."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ