Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Su ısıtıcısından mangal yapan adam
        1

        Çürümüş, eskimiş eşyaları atmak yerine değerlendirmeyi tercih eden adam su ısıtıcısından ayaklı mangal yaptı.

        2

        Adam ilk önce yüzeydeki kiri ve pası temizledi.

        3
        10
        11

        110 YILLIK PİYANOYU MUHTEŞEM BİR ŞEYE DÖNÜŞTÜRDÜ

        Ofisi için güzel bir çalışma masası isteyen Jonathan Miranda Sickmeyer adlı genç adam, işin maliyetini azaltmak için çalışma masası yapabileceği bir şeyler araştırmaya başlamış.

        12

        Piyanodan masa yapımına denk gelen Jonathan, bu fikre hemen ısınmış ve uygun bir piyano bakmaya başlamış.

        49

        BİRİKTİRDİĞİ BOZUK PARALARDAN BAKIN NE YAPTI!

        Toplamda 130 dolar eden 13.000 tane bozuk paranız olsaydı ne yapardınız?

        50

        "DIY" (Do It Yourself, yani "Kendin Yap") akımının sıkı bir takipçisi olan Tonya Tooners, 13.000 bozuk parayı kullanarak bir odanın zeminini döşemiş.

        51

        Önce odanın alanını hesaplayan Tooners, ardından merkezini belirlemiş. Zemine çizdiği ekseni kendine referans olarak almış ve farklı renkteki bozuk paraları, elmas şeklinde yerleştirmeye başlamış.

        73

        4 ay çalıştı, ortaya bu sıradışı sanat eseri çıktı. Tayvanlı sanatçı Lin Shih-Pao, çevre duyarlılığı oluşturmak için ilginç bir çalışma yaptı.

        74

        Kullanılmış ve atılmış cep telefonlarını kullanarak gerçek boyutlarda bir otomobil yaptı. Bunun için de tam 25 bin cep telefonu kullandı.

        75

        53 yaşındaki sanatçı dünyayı dolaşarak eski ve atılmış cep telefonlarını topladı. Cep telefonlarını otomobil şeklindeki tahta çerçeveye yapıştırdı.

        76

        Amacının bir çöp yığınının dönüştürülerek modern sanat eseri olabileceğini göstermek olduğunu belirten sanatçı, "Bu, geri dönüştürülmüş birinci sınıf çöpten yapılan modern bir sanat. Bir heykel gibi yavaş yavaş işlendi. Bunu 4 ay boyunca işledim. Bu parçayla sanatın gelenekselden moderne dönüşünümü görebilirsiniz" dedi.

        77

        Yapıt, yaklaşık 2 ton ağırlığında. Bunun bir buçuk tonunu cep telefonları oluşturuyor. Lin, okuduğu lisede sergilediği yapıtını satmayı düşünmüyor.

        78
        142
        143

        HURDA MİNİBÜSÜ BAKIN NEYE ÇEVİRDİ!

        İngiltere'de yaşayan Dan Rawlings isimli bir kimse, çöp olarak görülen, çürümüş ya da bir köşeye atılmış malzemeleri toplayarak sanat eserine çeviriyor.

        144

        Çürümüş minibüsleri, tabelaları, terstereleri ince ince oyan adam, sosyal medyadan da yaptıklarını paylaşmayı ihmal etmiyor.