Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Anne tabutun içinde babam yatıyor"

        Malatya'dan havalandıktan sonra Kayseri'nin Sarız ilçesi yakınlarında düşen Kobra tipi askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmenler Faik Şimşek Kırşehir'de, Volkan Koçyiğit İzmir'de toprağa verildi. Şehit üsteğmen Şimşek'in 1 yaşındaki ikizlerinden Belinay'ın babasının fotoğrafına son bakışı yürekleri dağlarken; şehit Koçyiğit'in naaşının bulunduğu tabutu gösteren 3 yaşındaki oğlu Tuna'nın "Anne, bunun içinde babam yatıyor" demesi törene katılanları ağlattı.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        MİNİK BELİNAY'DAN BABAYA SON BAKIŞ

        Kara Pilot Üsteğmen Faik Şimşek'in cenazesi, Kırşehir'de Cacabey Camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehit üsteğmenin annesi Saime Şimşek ile eşi Eda Şimşek sakinleştirici ilaçlarla güçlükle ayakta durdu. Acılı anne Saime Şimşek oğlunun tabutu başında baygınlık geçirdi. Şehidin henüz 1 yaşındaki ikizleri Belinay ile Berkay da törene katıldı. İkizlerden Berkay tören boyunca uyurken, Belinay ise olanlardan habersiz babasının tabutuna ve resmine son kez baktı.

        "ANNE BUNUN İÇİNDE BABAM YATIYOR"

        Kara Pilot Üsteğmen Volkan Koçyiğit'in cenazesi sabah saatlerinde İzmir'de Karabağlar'daki evinin önüne götürüldü. Vatandaşlar tarafından karşılanan cenaze daha sonra konvoy eşliğinde Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ne getirildi. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Tuna Koçyiğit, cami bahçesinde topladığı çiçekleri annesine verdi. Kendisine çiçek veren oğluna sarılan ve öpen anne Seyran Koçyiğit, "17 Mart'ta doğum gününü kutlamak için birlikte İzmir'e gelecektik. Ama artık baban bizimle değil oğlum" dedi. Şehit eşinin cenaze namazında Seyran Koçyiğit ön sırada saf tuttu. Tören sırasında baygınlık geçiren şehidin babası Yusuf ve kardeşi Şule Koçyiğit'e sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit olan damadının tabutuna sarılan Mustafa Özek'i ise yakınları zor sakinleştirdi. Cenaze namazının ardından Seyran Koçyiğit, kucağına aldığı oğlu Tuna ile birlikte top arabasının ardında bir süre yürüdü. Annesinin kucağından babasının içinde bulunduğu tabutu işaret eden küçük Tuna, "Anne, bunun içinde babam yatıyor" deyince törene katılanlar duygulu anlar yaşadı. Minik Tuna, tabutuna çiçek koyduğu babasını el sallayarak son yolculuğuna uğurladı.

        "BABAN MELEK OLDU"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ