Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Giresun'da Belediye işçisi montunu çıkartıp üşüyen köpeğin üzerine örttü

        Giresun'da ayakkabı hırsızlarını bulmak için güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen bir kişi ilginç bir görüntü ile karşılaştı. Sokağın karşısındaki apartmanın önünde soğuk havada aç kalan ve üşüyen köpeğe bir kişinin yemek vermesi ve üzerindeki montu üstüne örtmesi güvenlik kamerasına yansıdı.

        Giresun merkez Aksu mahallesinde bir apartman sakini, apartmandaki dairelerin önünden ayakkabı çalan hırsızı bulmak amacıyla güvenlik kamerasını incelemeye başladı.

        REKLAM

        GÜVENLİK KAMERASI O ANLARI KAYDETTİ

        Güvenlik kamerasını bir süre inceleyen apartman sakini ilginç bir görüntü ile karşılaştı. Sokağın karşısındaki apartmanın önünde soğuk havada üşüyen ve aç kalan bir köpeğin yanına bir kişi geldi. Aç ve üşüyen köpeği seven kişi köpeğe yemek verip üstündeki montu çıkararak üstüne örttü. Bir süre köpeğin başında duran kişi daha sonra köpeğin başından ayrıldı. Güvenlik kamerasını görüntülerini izleyen vatandaş, üstündeki montu çıkartıp üşüyen köpeğin üzerine örten kişinin belediyede çalışan bir işçisi olduğunu belirtti.

        "BATTANİYELERİMİZ BİTMİŞTİ"

        Bülent Kalpakçıoğlu, belediye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun'da 4 gündür yoğun kar yağışı olduğuna dikkati çekti. Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun talimatıyla sokak hayvanlarının yem, su, barınma gibi ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Kalpakçıoğlu, "Bunları yaparken köpeğin üzerine mont örtmem tesadüf oldu. Battaniyelerimiz bitmişti, köpek de titriyordu. Titrediği için de mecbur üzerimdeki montu çıkarıp koymak zorunda kaldım." dedi.

        Kalpakçıoğlu, "Akşam evimize gittiğimizde nasıl ısınıyorsak, onların da sıcaklığa ihtiyaçları var. Ben de o düşünceler içinde montumu çıkarıp üzerine örttüm." diye konuştu. Herkesten bu konuda duyarlı olmasını isteyen Kalpakçıoğlu, "Onlar da canlı, onların da yemeye, içmeye ihtiyacı var, onlar da üşüyor, bizim gibiler. Bir daha olsa yine aynı hareketi yaparım." ifadelerini kullandı.

        Belediye Başkanı Aksu ise sokak hayvanlarının kış günlerinde üşümemelerini ve barınmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Kalpakçıoğlu'nu tebrik eden Aksu, "Akşam gurur duyacağımız olaya da şahit olduk. Bülent arkadaşımız o çalışma esnasında battaniye yeterli olmadığında, bu sefer bir köpek açıkta kalmasın diye montunu üzerine kapatarak, gerçekten bir insanlık dersi vermiştir." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ