Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ukrayna'dan getirdiği koyunlar beşer beşer doğurdu
        1

        Ukrayna'dan 100 koyun getiren Mustafa Aydın, 1 senede 700 koyuna ulaştı, Ramanov cinsi bu koyun ortalama 5 yavru doğuruyor.

        2

        Mustafa Aydın, et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı Ukrayna’dan Ramanov cinsi koyunlar ithal etti.

        3

        Çok doğurma özelliği ve iriliği ile bilinen Ramanov cinsi koyunların 6 tanesi beşiz yavruladı.

        4

        Koyunların sürekli beşiz doğurduğunu söyleyen Mustafa Aydın, bu koyunları besicilere satarak ülkemizde küçükbaş hayvan sayısını artarak et fiyatlarını ucuzlatmayı hedefliyor.

        5

        Ramanov cinsi koyunlar en az 2, en çok ise 6 kuzu doğuruyor. 14 ayda iki defa yavrulayan bu cins koyunlar yılda 8 kuzu veriyor.

        6

        Ülkemizdeki et fiyatlarının düşmesi için Ramanov cinsi koyunların yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Mustafa Aydın, “Ben Ramanov cinsi koyunları 1 yıl önce Ukrayna’dan getirttim. Bu koyunlar çok yavruluyor.
        14 ayda 700 yavru verdi.

        7

        Bir batında en az 2, en çok 6 kuzu yavruluyor. Benim getirdiğim Ramanov cinsi koyunlardan 5 tane yavrulayanlar oldu. İlk 2-3 yavruya kadar doğurdular. Şimdi ikinci yavruları. Dördüz ve beşiz doğumlar oldu.

        8

        Bu koyunları ülkemizde yaygınlaştırabilirsek et fiyatları düşer. Bu koyunlar gözümün önünde 5 tane yavruladı. 2 tanenin altına hiç düşmedi. 1 yıl önce Ukrayna’dan 100 tane getirdiğim Ramanov koyunlar 14 ay gibi kısa sürede 700 yavru verdi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ