Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Balık gibi kokuyor diye iş arkadaşları bakın ne yaptı?
        1

        36 yaşında bir hastanede radyografi bölümünde çalışan Kelly Fidoe-White, dünyanın en talihsiz durumlarından birini yaşıyor.

        2

        Kelly hayatını "Balık kokusu sendromu" olarak adlandırılan bu hastalıktan ötürü çevresinden tepki alarak yaşıyor. Kendi kokusunu balıksı ve soğansı olarak tanımlayan Kelly'nin yaşadığı zorluklara bir de iş yerinde karşılaştığı durum eklendi.

        3

        Kelly balık kokması sebebiyle iş yerindeki arkadaşları tarafından şikayet edildi. Bunun üzerine yönetim Kelly'nin mesai saatlerini değiştirme kararı aldı. Kelly şimdi gece vardiyasında çalışmak zorunda kalma durumuyla karşı karşıya.

        4

        Kokusunun önüne geçmek için günde dört kez duş alan Kelly,kokusunu maskelemek için çeşitli deodorantlar kullanıyor, üniformasını günde iki kez değiştiriyor. Tüm çabalarına rağmen bunlar da işe yaramıyor.

        5

        Kelly'nin kocası 45 yaşındaki Michael, 16 yıldır evli olduğu Kelly'nin kokusuna alışmış olmasına rağmen durumla ilgili "Kelly'nin kokusu bazen beni olumsuz bir şekilde etkiledi, ancak Kelly'ye hiçbir şey söylemedim. Ben sadece kendime sakladım" diyor.

        6

        Kelly'ye uzmanlar, semptomların araştırılmasının ardından henüz ergenken teşhis koymuş. Ancak, hastalığın genetik olarak geçip geçmediği ya da gençlik döneminde kendini geliştirdiği halen bilinmiyor.

        7

        Kelly'nin vücut yapısı, kolin adı verilen bir maddeyi içeren gıdalardaki bazı bileşikleri parçalayamıyor. Bu bileşikler de vücudunda ter, idrar ve hatta nefesine bile bulaşıp yayılıyor. Sonuçta Kelly neden olduğunu anlayamadığı keskin kokular yayıyor.

        8

        Doktorların söylediğine göre içerideki koku yerini dışarı çıkma kokusuna bırakıyor. Dolayısıyla balık ve deniz ürünleri gibi besinlerin, kötü kokmada etkisi büyük.

        9

        Kelly her şeye rağmen, kocasının ona durumun komik tarafını gösterdiğini, yardımcı olduğunu söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ