Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uşakta zabıta dilenci kılığına girdi!
        1

        Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların dilencilere karşı hassasiyetini ölçmek amacıyla bir zabıta memurunu dilenci kılığına soktu.

        2

        Uşak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, zabıta ekiplerinin kent merkezinde dilencilerle mücadele kapsamında toplumsal duyarlılığını artırmak ve vatandaşların hassasiyetini ölçmek amacıyla bir zabıta memurunu dilenci kılığına sokulduğu belirtildi.

        3

        Yapılan sosyal deneyle kendini acındırarak para toplayan dilencilere karşı vatandaşların daha duyarlı hale getirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

        4

        Kentin en işlek yerlerinden İsmet Paşa Caddesi üzerinde dilendirilen zabıta memurunun 10 dakika gibi bir sürede 80 lira para toplamayı başardığı aktarılan açıklamada, toplanan paraların vatandaşlara iade edildiği vurgulandı.

        5

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Serdar Zengin, kent merkezinde dilencilere karşı mücadelenin etkin şekilde sürdüğüne işaret ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

        6

        "Kent sınırı içerisindeki dilencilere karşı gerekli yasal işlemleri yapmaktayız. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini vurgulamak için böyle bir çalışma yaptık."

        7

        "Vatandaşlarımız yardımlarını devletimizin ilgili kurumlarına yapmaları daha uygun olur. Bu kapsamda belediye başkanımız Nurullah Cahan’ın talimatları ile kurulan Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne vatandaşlarımız yardımda bulunabilirler."

        8

        "Biz dilencilere karşı elimizden gelen mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz."

        9

        Dilenci kılığına giren zabıta personelinin 10 dakikada 80 lira topladığına dikkati çeken Zengin, şunları kaydetti: