Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Hostesleri kızdıran 8 hareket
        1

        Kabin görevlileri, olası bir tehlike anında uçağın 90 saniye içinde tamamen tahliye edilmesini sağlayacak kriz yönetimi donanımına sahipler, havada bir yolcunun acil sağlık problemi yaşaması halinde, uçağın en yakın meydana ineceği ana kadar müdahale edebilecek bir ilkyardım eğitimini de alırlar. Asıl görevleri ise uçuşun güvenli şekilde gerçekleşmesini sağlamaktır.

        2

        Bütün bunlara ilave olarak kabin görevlileri, kısıtlı bir alan ve zamanda birçok şeyi aynı anda yapmaya çalışarak, yolcuları memnun etmek için gayret gösterirler. Çoğu yolcu, kabin görevlilerinin onları hizmetleriyle memnun etmek için uçakta olduğu yanılgısıyla hareket eder. Bu sebeple tartışır, kurallara uymaz. Dikkatle inceleyin, siz bu davranışların neresindesiniz?

        3

        1- Baş üstü dolaplarıyla savaş Uçuş saatinin aksamaması için uçağa biniş ve yerleşmenin hızlı şekilde tamamlanması gerekir. Bu sebeple yolcular, uçağı belli kurallar çerçevesinde alınır. En arkada oturan yolcular ilk önce alınır ki, koridorda yoğunluk olmasın.

        4

        Oysa yolcuların çoğu bagajlarını en yakınındaki baş üstü dolabına yerleştirme savaşı sebebiyle koridorda uzun zaman harcarlar. Hatta geçişleri engelleyerek, koridoru işgal ederler. Eğer yer bulmakta zorlanıyorsanız, kabin görevlilerinden yardım isteyin. Onları uçuş başlamadan germeyin...

        5

        2- ‘Merhaba’ demeyenler Uçağa binerken sizi uçağın kapısında karşılayan ve “Merhaba, hoş geldiniz” diyen, inerken de aynı şekilde uğurlayan kabin memurları, yolculardan herhangi bir cevap veya pozitif enerji alamamaktan rahatsızlık duyuyorlar. Keyifli bir seyahat için selamlaşmayı ve gülümsemeyi ihmal etmeyin.

        6

        3- Kötü zamanlamacılar Yiyecek-içecek servisi yapılırken çöpünü vermek isteyen yolcular veya çöpler toplanırken içecek bir şeyler talep edenler, kabin görevlilerinin en hoşlanmadıkları arasındadır. Yersiz istekler, rahatsız edici olduğu kadar, işlerinin aksamasına da sebep olur. Sınırlı imkânlarla yiyecek-içecek yüklenen uçakta, istediğinize kavuşabilmeniz için doğru zamanı seçerseniz, iyi sonuç alırsınız.

        7

        4- Ayaklarına hâkim olamayanlar Uçak içinde ayakkabılarını çıkarıp (bazen ayakkabı ile) ayaklarını, koridora, kabinin duvarına veya başka bir yolcunun koltuğuna uzatan yolcular ciddi rahatsızlık sebebi. Kabin görevlilerinin böylesi durumlarda o yolcu için içlerinden neler geçirdiklerini bir tahayyül edin. Ayrıca bu yolcular arasında ciddi tartışmalara sebep olduğundan en sevimsiz hareketlerin başında sıralanıyor.

        8

        5- Güvenlik demosuna dikkat etmeyenler Uçuş öncesi ekranda ya da kabin görevlilerinin gerçekleştirdiği güvenlik demosuna dikkat eden yolcu azdır. Çoğu yolcu da acil durumda ne yapacağını tam olarak bilmez. Oysa bu brifingi can kulağıyla dinlemek ve o sırada işini yapan kabin görevlilerine saygılı olmak gerekiyor. Özellikle acil çıkış kapılarını tercih eden yolcuların özel bilgilendirmelere dikkat etmemesi ve güvenlik kartlarının incelenmemesi en can sıkıcı olan davranışlardan.

        9

        6- İnişte lavaboya gidenler Uçağın iniş için alçalmaya başladığı anonsunun ardından, herkesin yerine oturması ve kemerlerini bağlaması beklenirken, bazı yolcuların tuvaletin yolunu tutması hoş karşılanmıyor.

        10

        7- Dokunmayı seven yolcular Yolcuların kabin görevlisini çağırma düğmesini kullanmak yerine, koridorda yürüyen kabin görevlilerine dokunarak bir şey istemesi en rahatsız edici davranışlardan.

        11

        8- Haksız yere suçlayanlar Uçuşlarda meydana gelen, kabin görevlilerinin hiçbir alakası olmayan gecikme, iptal ya da herhangi bir problemle ilgili olarak yolcuların, kabin memurlarını suçlayıcı tavırları, en rahatsızlık veren konulardan bir diğeri.

        Güntay ŞİMŞEK / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ