Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Saçlarınızı bahara hazırlayan bakım önerileri
        1

        1- Saçlarınıza kaybettiği nemi kazandırmak için bal ve yumurta maskesini deneyebilirsiniz. Bu maske hem saçlarınızı yumuşatacak, hem de saçınızın kuruluğunu alacaktır. Bir buçuk tatlı kaşığı bal ile iki adet yumurtayı iyice çırptıktan sonra, karışımı saç diplerinizden saç uçlarınıza kadar yedirin ve 30 dakika bekletin. Ilık su ile durulayıp, ardından isterseniz durulanmayan bir saç bakım yağı ile bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

        2

        2- Boyadan yıpranan saçların bakımı diğer saçlara göre daha fazla önem gerektirir. İsteğinize göre değişkenlik gösteren saçlarınız için; badem yağı, argan yağı, zeytinyağı, hindistancevizi yağı ve mango yağını eşit miktarda karıştırıp, saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. İsterseniz onaran, nemlendiren başka yağlarda kullanabilirsiniz. Maskenin ardından durulayıp, şampuanlayın.

        3

        3- Çoğu kadın bahara girerken saç rengini açmak ister. Bu noktada tarçın maskesinden yardım alabilirsiniz. Saçınızın uzunluğuna göre göz kararı bal ve tarçını karıştırın. Kullandığınız herhangi bir saç kremini karışımınıza ekleyin. Saçınızın diplerine getirmeden, saç boylarınıza uygulayın. Saçınıza bone takın ve kuruyana kadar bekletin. Ardından şampuanlayın. 4-5 yıkamanın ardından saçlarınızdaki farkı göreceksiniz.

        4

        4- Saçlarınızın daha fazla uzamasını mı istiyorsunuz? Eğer evde bakım yapmaya zamanınız yoksa bu maske tam size göre. Çam terebentin yağını mutlaka bir yerlerden duymuşsunuzdur. Kullandığınız şampuanın içine 5-6 damla kadar çam terebentin yağından karıştırın ve düzenli olarak kullanın. Kullanmadan önce şampuanınızı çalkalamayı unutmayın. Bu maske, Hem saç köklerinizi kuvvetlendirip uzatırken hem de saçlarınıza bakım yapacak.

        5

        5- Bu maske yağlı saçlılara çok iyi gelecek! Tıkanmış gözeneklerinizden dolayı saçlarınız yağlanıp, dökülüyor olabilir. Çilek maskesi gözeneklerinizi açarken, dökülmelerinizi azaltacak. Üç dört adet taze çileği, bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ve bir yemek kaşığı balı blenderdan akışkan olana kadar geçirin. Saç diplerinize masaj yaparak yedirin, 20 dakika sonra soğuk suyla durulayın.

        6

        6- Saç dökülmesi derdinden muzdarip olanlar, bu maskeye bayılacak! 150 ml zeytinyağı, dört yemek kaşığı badem yağı, 1 ampul A vitaminini karıştırın ve tüm saçınıza yedirin. Saçlarınızı sıcak havluya sarın ve ardından iki saat beklettikten sonra durulayın.

        7

        7- Kullandığınız ürünleri, maskeleri saçınızdan arındırmanız her zaman mümkün olamayabilir. Saç diplerinizdeki ürünleri ve kirleri temizlemek için limon, krema ve buğday tohumu maskesini denemelisiniz. İki limon suyunu, iki yemek kaşığı kremayı ve iki yemek kaşığı buğday tohumunu i bir kapta karıştırın. Saç dipleriniz dahil olmak üzere tüm saçınıza uygulayın. Soğuk su ile duruladıktan sonra şampuanlayın.

        8

        8- Avokado her derde deva... Omega 3 yağ asidi içeren avokado, saç derisini ve gelişimini destekleyen önemli bir besindir. Eğer saç derinizde kuruluk varsa, saçlarınıza dolgunluk ve parlaklık kazandırmak istiyorsanız gönül rahatlığıyla avokado maskesini kullanabilirsiniz. İltihaplanmalara da iyi gelen bu maske saçlarınızı sağlığına kavuşturacak. Küçük boy olgunlaşmış avokado, yarım bardak süt, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı badem yağını blenderdan geçirin. Saç diplerinizden saç uçlarınıza kadar iyice yedirin. 15 dakika bekletmenin ardından soğuk su ile durulayın.

        9

        9- İnce telli saçların en büyük derdi hacimsiz, birbirine yapışmasıdır. Bunun için buğday özü yağı kullanın. Buğday özü yüksek oranda E vitamini içerir, bu sayede saçlarınıza hacim ve canlılık kazandırır. Buğday özü yağını benmari usulüyle ısıtın ve saçlarınıza uygulayın. Bir saat beklettikten sonra, soğuk suyla durulayın ve şampuanlayın.