Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Başarılı insanların kahvaltıdan önce mutlaka yaptığı 8 şey
        1

        Başarılı insanların günlük rutinlerinde neleri yaptıklarına bakınca, ortak alışkanlıklar olduğunu görebilirsiniz. Her gün meditasyon yapmaları, başarılarını ya da hatalarını anlatmaktan zevk almaları bunlardan birkaçı. Fakat başarılı insanların yaptıkları bazı şeyler var ki, her sabah kahvaltıdan bile önce ilk iş bunları gerçekleştiriyorlar...

        Herkesten önce uyanıyorlar

        Dünyanın başarılı şirketlerinin CEO'larının alışkanlıklarına bakınca, ilk göze çarpan herkesten önce uyanıyor olmaları. Herkesten önce uyanıyor olmaları, güne herkesten önce başlayıp fikirlerinde ve çalışmalarında dikkatlerini dağıtacak bir şeye maruz kalmamalarına yardımcı oluyor.

        2

        Spor yapıyorlar

        Başarılı insanlar için spot yapmak sabah rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası. Uzmanlara göre sabahları vücudunuzu 10 dakikalık kısa bir süre için bile olsa harekete geçirmek, beyninizi rahat hissettirip dürtülerinizin kontrolünü elinde tutmaya yardımcı olan nörotransmitter GABA'yı serbest bırakıyor. Bu iyileşme duygusal zeka testinde ölçümlenebilecek kadar yüksek fark yaratıyor.

        3

        Duş alıyorlar

        Bilim, en iyi fikirlerin duşta çıktığını kanıtlıyor. Sıcak su, gevşemeye yardımcı olan ortamın ve dış etkenlerden uzak bir şekilde kişinin kendisiyle baş başa kaldığı için salgılanan dopamin, yaratıcılığı artırıyor.

        4

        Şükrettikleri şeyleri yazıyorlar

        Araştırma sonuçları, şükrettiğiniz şeyleri yazmanızın odaklanmanızı ve hayatınıza bakış açınızı iyileştirmenize yardımcı olduğunu gösteriyor. Sahip olduklarınızı sabahları beş dakika kadar düşünmek, günün devamında sizi daha mutlu bir insan yapacak.

        5

        Ailelerine zaman ayırıyorlar

        Akşamları tüm ailenin beraber oturduğu akşam yemeği sofrasının değeri bir başkadır. Başarılı insanlar her ne olursa olsun mutlaka ailelerine zaman ayırıyorlar. Beraberce birkaç şey okumak, çocuğun ödevini son kez gözden geçirmek, beraber kahvaltı yapmak ya da çocuğun giyinmesine yardımcı olmak, ne yaptığınız hiç fark etmez.

        6

        Haberleri ve gündemi takip ediyorlar

        Başarılı insanlar, mutlaka haberleri takip ediyorlar. Böylece gündemde neler olduğunu, gelişmelerin işlerini ne yönde etkileyeceğini biliyorlar. İşlerini dünyada yaşanan sorunları çözecek biçimde yöneltiyorlar.

        7

        İşleri dışında bir hobi için çalışırlar

        Başarılı insanlar, profesyonel işleri dışında, bir hobileri ya da birikimlerini kullanabilecekleri işler üzerinde çalışıyorlar. birçok şirket çalışanlarını tutkulu oldukları konularda proje üretmeleri için teşvik ediyorlar. Başarılı insanlar ne kadar az zamanları olursa olsun, sabahları ilgilendikleri şeylere gerekirse sabah daha erken uyanarak zaman ayırıyorlar.

        8

        E-postalarını okuyup cevap yazıyorlar

        Üst düzey yöneticilerin yarısı güne e-postalarını kontrol ederek başlıyor. Böylece başarılı insanlar günlerini daha ilk saatlerden planlıyorlar. Bu da zamanı daha iyi yönetmeyi sağlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ