Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Adliyeye kanlı baskın: 2 ölü, 1 yaralı

        Hasan ATMACA / ŞANLIURFA (AHT)

        Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi adliyesinde silahlı çatışma çıktı. Eşinin kendisinden boşanmak için dava açmasına öfkelenen Ali Doğru, adliye binasında üzerinde taşıdığı tabancayla kayınpederi ile kayınbiraderine ateş etti. Öfkeli damadın silahından çıkan kurşunla Necip Demir öldü, Mehmet Hakkı Demir (30) ise yaralandı. Hastaneye kaldırılan Mehmet Hakkı Demir ise hastanede haşatın kaybetti. Saldırgan Ali Doğru polis tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirildi.

        İlçenin Germen köyünde yaşayan Şahibe Doğru, iddiaya göre aralarında şiddetli geçimsizlik bulunan kocası Ali Doğru'ya boşanma davası açtı. Genç kadına ailesi de destek verdi. Bu duruma öfkelenen Ali Doğru, bu sabah davanın görüleceği hükümet konağının içinde bulunan adliye binasına geldi. Öfkeli damat, duruşmanın başlaması için salonda bekleyen kayınpederi Necip Demir ile kayınbiraderi Mehmet Hakkı Demir'e üzerinde taşıdığı tabancayla ateş etti. Adliye ve kaymakamlıkta bulunan polislerin yanı sıra yakındaki karakolda görev yapan polislerin müdahale ettiği Ali Doğru (33) polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

        Vücuduna çok sayıda mermi isabet eden Necip Demir olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Mehmet Hakkı Demir ile vurularak etkisiz hale getirilen Ali Doğru, hastaneye kaldırıldı. Mehmet Hakkı Demir, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan Doğru'nun hastaneye götürülmek için adliye binasından çıkartılıp ambulansa konulmak istendiği sırada çevredeki vatandaşlar saldırmak istedi. Saldırıyı polis güçlükle önledi. Saldırgan Ali Doğru'nun can güvenliği nedeniyle Şanlıurfa'ya sevk edildiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ