Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 23 yıl sonra memleket kokusu

        Baba evinde ''geçmiş olsun'' ziyaretlerine gelen yakınlarıyla kucaklaşan Mehmet- Mediye Albayrak çiftinin 10 çocuklardan en büyüğü olan Mustafa Albayrak (48), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıklarını kelimelere dökmenin mümkün olmadığını kaydetti.

        Suriye'de 23 yıldan bu yana cezaevinde tutulduğunu, baba ve annesini 20 yıl sonra görüşebildiğini ifade eden Albayrak, artık umudunun bittiği bir anda iki ülkenin yetkililerinin girişimleriyle serbest kalmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

        Genç bir delikanlı olarak ayrıldığı baba ocağına 48 yaşında döndüğünü, aradaki sürede evinde birçok değişikliğin olduğunu vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti:

        ''Evin en büyük çocuğu benim, ancak cezaevinde olmam nedeniyle 5 kız, 4 erkek kardeşimin hepsi de evlenerek çocuk sahibi olmuş. Yıllar sonra bir daha göremeyeceğimi düşündüğüm anne ve babama sarılabildim çok mutluyum. 25 yaşında ayrıldığım baba ocağında uyanmak tarif edilmez bir duygu, rüyada gibiyim.''

        Albayrak, bundan sonra köyünden hiç ayrılmayacağını, çiftçilik yaparak geçimini sağlayacağını belirtti.

        -''OĞLUMU EVLENDİRECEĞİM''-

        Baba Mehmet Albayrak (75), oğlu Mehmet'in yanında olmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

        Oğlundan yıllardır haber alamadığını, öldüğünü düşündüklerini ifade eden Albayrak, ''Mustafa evden ayrıldığından 20 yıl sonra bir telefon geldi. Mustafa'nın cezaevinde olduğunu öğrendik ve yıkıldık. 20 yıl sonra bir defa gördüğüm oğlum Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın girişimiyle kurtuldu. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra ilk işim oğlumu evlendirerek bir yuva kurmasını sağlamak'' diye konuştu.

        Mustafa Albayrak'ın kardeşi Ahmet Albayrak (28) ise ağabeyini en son 4 yaşındayken gördüğünü, şuan yanında olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

        Ağabeyinin eve dönmesiyle ''bayram gibi bir gün'' yaşadıklarını ifade eden Albayrak, geceleri ağabeyi uyurken sık sık evde olup olmadığını kontrol ettiğini kaydetti.

        -''TORUNLARIMLA KUCAKLAŞMA ŞANSI BULDUM''-

        Amca çocuğu Mehmet Albayrak (47) ise evde olmasının sevincini kelimelerle ifade edemediğini, çok mutlu olduğunu söyledi.

        Biri 30 diğeri 27 yaşında iki kızı olduğunu ifade eden Albayrak, ''Kızlarımdan küçük yaşta ayrıldım. Cezaevinde her gün onların hasretiyle yanıp tutuştum. Umudumun bittiği bir anda da iki ülke yetkililerinin girişimiyle cezaevinden çıktım. Evime geldiğimde kızlarım Ayşe ve Semra'nın evlendiğini, çocuk sahibi olduğunu gördüm. Küçük kızlarımı kucağıma almayı beklerken torunlarımla da kucaklaştım'' dedi.

        Albayrak, serbest bırakılmaları için destek olan herkese ömür boyu dua edeceklerini, onların sayesinde bir kez daha ailelerini görme imkanı bulduklarını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ