Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam MÜNEVVER CİNAYETİNDE ŞOK GELİŞME

        Müslim SARIYAR / AHT

        Topkapı'daki ofislerinde bir basın toplantısı düzenleyen avukatlar, soruşturma süresince müvekkilleriyle hiçbir sorunlarının olmadığını belirterek, şu görüşlere yer verdiler: "Avukat olarak kimseden korkmadan ve çekinmeden, ihmal ve şüpheye yer vermeyecek şekilde gereğini yaptık. Ancak mağdur ailenin yakın akrabalarının uyumsuz tutumları ve soruşturmayı olumsuz etkileyen kontrolsüz tavır ve davranışları, mesleğimizi gereği gibi layıkıyla ifa etmemize mani olmuştur. Bu nedenlerle zor şartlar altında sürdürmeye çalıştığımız mesleğimizi bundan sonra sürdürmemiz, meslek prensiplerimizden ödün vermemiz anlamına gelecektir. Mesleki kaygılarımızdan dolayı soruşturma dosyasındaki vekillik görevimizden istifa ediyoruz. Bugüne kadar müvekkilimizin evlat acısını en derin ve insani hislerle paylaştık. Bu vesileyle tekrar üzüntülerimizi bildirerek aileye sabır diliyoruz."

        Avukatlar, cinayetin tek katil zanlısı Cem G'nin ailesi ve yakınlarından tehdit alıp almadığı yolundaki soruya "Hiçbir tehdit almadık" yanıtını verdiler.

        Baba Karabulut: "Aramızda problem yoktu"

        Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ise avukatların davadan neden çekildiklerini bilmediğini belirterek, "Aramızda bir problem yoktu" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ