Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Boyacı çocuklardan örnek davranış

        Manisa'da, ayakkabı boyacılığı yapan yaşları 13-15 arasındaki Hakan-Ahmet Peker kardeşler ve kuzenleri Mustafa Peker örnek bir davranışa imza attılar. İçinde bin 500 TL olan bir cüzdanı bulup karakola teslim eden üç boyacı çocuk hem paranın sahibi hem de Emniyet Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.

        Girdikleri bir kahvehanede içinde bin 500 TL olan bir cüzdanı bulan ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi Hakan Peker, durumu ağabeyi Ahmet ve kuzeni Mustafa ile paylaştı. Kendi aralarında değerlendirme yapan çocuklar içinde kimlik de bulunan cüzdanı karakola teslim etmeyi kararlaştırdı. Çocukların bu davranışından mutlu olan polisler, cüzdan sahibi Bağ-Kur emeklisi olan 54 yaşındaki Necati Aydınoğlu'na ulaşarak müjdeyi verdiler. Karakola gelen ve yaşadığı olaya inanamadığını söyleyen Aydınoğlu, çocuklara 50'şer TL bayram harçlığı verdi.

        Bu arada Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir'de cüzdanı bulan Taytanlı İlköğretim okulu öğrencisi Hakan Peker (13), ağabeyi Mustafa Peker (15) amcasının oğlu Ahmet Peker (13) için devreye girdi. Çocukları bir giyim mağazasına yönlendiren Emniyet Müdürü Aydemir, tepeden tırnağa bayram kıyafetleri aldı. Evlerinden eski giysi ve ayakkabılarla çıkan çocuklar, pırıl pırıl geri döndüler.

        Cüzdanı bulan Hakan Peker ise "Paranın nasıl kazanıldığını bilen çocuklarız. Para dolu cüzdanı bulduğumuzda bunun sahibine verilmesi yönünde üçümüzde görüş birliğine vardık ve cüzdanı polise teslim ettik. Cüzdanın kaybeden amcanın ailesi ve çocukları vardı onunla bayramı buruk içerisinde geçirmesini istemezdik. Babamız bize oğlum yerden her ne bulursanız mutlak sahibine ulaşması için polise verin derdi. Bizde onu yaptık. Biz doğru olanı yaptık. Herkesin bu şekilde davranmasını istiyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ